Andrei Kirilenko on teel tagasi NBAsse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Kirilenko
Andrei Kirilenko Foto: Reuters / Scanpix

Moskva CSKA korvpalliklubi president Andrei Vatutin avaldas Venemaa ajalehele Sport Ekspress, et Andrei Kirilenko ei mängi järgmisel hooajal armeeklubi ridades.

NBA tööseisaku ajal kodumaale naasnud ja seal hooaja lõpuni mängida otsustanud Kirilenkot on seostatud Brooklyn Netsi meeskonnaga, mille omanikuks on Vene suurärimees Mihhail Prohhorov. Kirilenko sõlmis küll CSKAga mullu kolmeaastase lepingu, ent selles on klausel, mis lubab tal lahkuda, kui mõni NBA klubi tema vastu huvi tunneb.

«Muidugi olime huvitatud, et Andrei CSKAs jätkaks. Viimase aasta jooksul on mul olnud puhas rõõm Venemaa parima korvpalluriga koos töötada,» lausus Vatutin. «Kuid tema naasmine NBAsse on loogiline samm. Euroopas veedetud hooaeg näitas, et ta on endiselt tippvormis ja tema koht on seetõttu maailma tugevaimas liigas. Muidugi on ebameeldiv, et NBA igal hooajal parimad Euroopa mängijad endale haarab, kuid selle liigaga on võimatu võistelda,» nentis Vatutin.

Alles eile teatas CSKA, et järgmiseks hooajaks siirdub NBAsse teine põhimängija Aleksei Šved, kes sõlmis lepingu Minnesota Timberwolvesiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles