Olümpial osaleb pime vibulaskja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Im Dong-Hyun
Im Dong-Hyun Foto: SCANPIX

Rase laskur ja jalgadeta jooksja on juba üsnagi üllatavad osalejad olümpial, kuid see pole veel kõik. Neile lisandub veel pime vibulaskja Im Dong-Hyun Lõuna-Koreast.

Im Dong-Hyuni nägemine on nii halb, et ta on ametlikult tunnistatud pimedaks. Vasaku silmaga on tema nägemine 20/200, mis tähendab, et objektid peavad olema 10 korda lähemal kui tavalisel inimesel. Ka parema silmaga ei näe ta hästi – parema silmaga on tema nägemine 20/100, vahendab The Telegraph.

Probleemid nägemisega pole Dong-Hyuni sundinud spordist loobuma, Korea esindaja on tulnud juba kahekordseks olümpiavõitjaks. Nii neli aastat tagasi Pekingis kui ka kaheksa aastat tagasi Ateenas oli ta osaline kuldmedali võitnud Lõuna-Korea vibulaskmise meeskonnas.

«Mul pole valget keppi ega juhtkoera. See on ebameeldiv, kui inimesed ütlevad, et olen puudega, mulle ei meeldi selline tähelepanu,» ütles Dong-Hyun.

«Minu nägemise juures tunduvad märklauad nagu vette pillatud erinevat tooni värvitäpid. Piirjooned pole kindlad ning erinevate värvide vahel olevad jooned on udused,» lisas sportlane.

Vibulaskja tunnistas, et on proovinud lasta ka prillidega, kuid eelistab lasta tunde järgi, sest nii on mugavam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles