Muutused Eesti korvpallikoondises

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Toome (pildil veel Kalev/Cramo särgis) aitas kontrollkohtumises Tartu Ülikool/Rocki 11 punktiga.
Joosep Toome (pildil veel Kalev/Cramo särgis) aitas kontrollkohtumises Tartu Ülikool/Rocki 11 punktiga. Foto: Sille Annuk

Pühapäeval Tallinnas algava Nelja Rahvuse Karikaturniiri eel tabas Eesti korvpallikoondist tagasilöök, kui selgus, et Joosep Toome ei saa valutavate põlvede tõttu sel suvel enam rahvusesindust aidata ja vahele jäävad ka EMi valikmängud. Praegu tema asemele kedagi võistkonda enam kutsuma ei hakata.


«Kolm-neli päeva tagasi ütles Toome pärast trenni, et ei saa enam koondisetsüklit kaasa teha, kuna tema põlved ei kannata koormust,» rääkis Eesti koondise peatreener Tiit Sokk. «Ta ütles, et põlved on juba kolm aastat valutanud ja ta on pidanud pidevalt ka valuvaigisteid võtma, aga samamoodi jätkata ei taha.»

Toome loobumise järel saavad nüüd tõenäoliselt rohkem mänguaega Rain Raadik ja Reinar Hallik. Samas pole välistatud, et ka Kristjan Kanguril tuleb mõnel hetkel sisse võtta keskmängija positsioon. «Keegi peab nüüd Toome koha üle võtma. Võib vabalt juhtuda, et Kangur peab täitma keskmängija kohta,» sõnas Sokk.

«Toome oli meil korvi all korralik jõud, kes andis Janar Taltsile vajalikke puhkuseminuteid. Võib-olla tuleb mõnes mängus ka minul tsentri kohta täita,» lisas Kangur.

Samas sai meeskond eile täiendust abitreeneri Andres Sõbra isikus. Rakvere Tarva juhendaja oli uues ametis esimest päeva. «Väga meeldis esimene trenn. Rõõm oli suur, kui taas kõiki neid mehi nägin. Kui Sten-Timmu Sokk ja Siim-Sander Vene välja arvata, siis olen ülejäänud meestega varem koostööd teinud. Kokkuvõttes on vägev ja tore mulje ning südant soojendav olukord,» rääkis Sõber.

Harjutuskorra viimastel minutitel toimunud pallimängu ajal jäi värske abitreeneri ülesandeks vilemehe roll. «Eks kolm-neli esimest päeva ole soojenduseks ja siis hakkan ka meestele hagu andma. Usun, et nii mõnigi mees lööb nüüd varre sirgemaks, kui näeb, et vana paks on ka kohal,» viskas Sõber pärast treeningut nalja.

Tarva peatreener tunnistas lisaks, et tõenäoliselt jääb tema ülesandeks rasketel hetkedel mängijate motiveerimine. «Selline kiitmine ja laitmine on olnud aastaid minu stiil. Eks pean siis ikka aitama, kui meestel raskeks läheb. Sellistes olukordades on treenerit kõige rohkem vaja,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles