Cavendish läheb Dream Teami toel olümpiakulda püüdma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Cavendish.
Mark Cavendish. Foto: SCANPIX

Olümpial osalev Suurbritannia jalgrattameeskond ei tee oma grupisõidu strateegiast saladust – meeskonna plaaniks on panna finišispurdiks parimasse positsiooni sprinter Mark Cavendish.

«Pole mõtet eesmärki varjata. Meie eesmärgiks on anda Mark Cavendishile võimalikult hea positsioon finišiheitluseks. Peame viimasel kilomeetril lihtsalt koos olema. See nõuab eriti palju Bradilt (Bradley Wigginsilt – toim), Froomey (Chris Froome’ilt – toim) ja Ian Stannardilt,» ütles koondise liige ja kapten David Millar.

«Kui kõik läheb plaanitult, saab sellest üks võimsamaid esitusi maanteesõidus,» lisas Millar.

Eelmisel aastal Kopenhaagenis peetud MMil brittide sarnane plaan toimis ning Cavendish suutis võita maailmameistri tiili. Toona oli aga meeskonnas kaheksa liiget praeguse viie asemel. Cavendish on edu kordamise nimel teinud tohutult tööd - ta on alates jaanuarist läbinud üle 11 000 võistluskilomeetri, mida on sprinteri kohta väga palju.

27-aastane britt on ohtralt harjutanud ka kuulsat Box Hilli tõusu. Seda katsumust on Cavendish läbinud umbes 30 korda.

«Vajan nelja maailma parimat sõitjat, et see mägi ületada ja õnneks on need mehed minu meeskonnas olemas. Nad on tõeline Dream Team - Tour de France’i kaks esimest, Touril etapi võinud Millar ja Suurbritannia meister Ian Stannard,» kiitis meeskonnakaaslasi kullasoosik Cavendish.

«Cav (Mark Cavendish – toim) on selle nimel elanud suurema osa aastast ning ta pole varem nii heas vormis olnud. Ta on olnud viimase kolme nädala jooksul mulle toeks ja nüüd on meie kord teda toetada,» kommenteeris Tour de France’i võitnud Bradley Wiggins.

250 kilomeetri pikkune grupisõit peetakse Londoni olümpiamängudel juba laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles