Tammert kummalise lõpuga avapeost: alla normi heites kukub ketas lõkkesse

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Tammert Eesti lippu kandmas.
Aleksander Tammert Eesti lippu kandmas. Foto: AFP / Scanpix

Londoni olümpia avatseremoonial Eesti lippu kandnud kettaheitja Aleksander Tammert ootas kuni viimase hetkeni, et staadioni keskel põlema läidetud tuli jõuab kuidagi ka kuhugi torni. Tegelikult seda ei juhtunud – tuli jäi keset olümpia peaareeni põlema ja pidu kuulutati lõppenuks.

«Võistlusel ei tohi alla normi ketast heita, sest see kukub vist lõkkesse,» sõnas ta muiates. «See on vist esimene kord, kui tuld kuhugi kõrgele põlema ei pandud. Ei teagi, kuidas see asi olema hakkab.»

Kui kummaline tulesüütamine kõrvale jätta, pakkus avapidu viiendal olümpial osalevale Tammertile vägeva elamuse. Lippuri amet sundis teda tuulega võitlema. «Lipuga lehvitades kippus see sassi minema, tuul oli päris vali. Püüdsin varrast nii hoida, et näeksin enda ees kõndivat tüdrukut,» kirjeldas ta. «Kuuldavasti polnud meie inimesi rahvusvahelises telepildis eriti näidatud, vaid mina lipuga pääsesin suurelt ekraanile.»

Tammertile oli see pika karjääri jooksul teine olümpiamängude avapidu. «Esimest korda käisin avamisel oma teisel olümpial, vahepeal mind sinna ei usaldatud,» sõnas ta taas muhedalt naerdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles