Cole’i nahavärvile vihjanud Ferdinandi süüdistatakse rassismis

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio Ferdinand (vasakul) ja Ashley Cole.
Rio Ferdinand (vasakul) ja Ashley Cole. Foto: SCANPIX

Inglismaa Jalgpalliliit esitas süüdistuse Manchester Unitedi keskkaitsjale Rio Ferdinandile, kellele heidetakse ette kohatut sõnakasutust populaarses suhtluskeskkonnas Twitter.

Ferdinand nimetas Londoni Chelsea äärekaitsjat Ashley Cole'i «šokolaadiglasuuriks», viidates nii tumedanahalise palluri nahavärvile. Inglise keeles on sel väljendil (originaalis choc ice) ka teataval määral halvustav tähendus, sest viitab kellelegi, kes on väljast mustanahaline, aga seest valge, vahendab ERR Sport.

Ashley Cole kaitses hiljutises rassismiskandaalis võistkonnakaaslast John Terry, keda süüdistati Rio venna Anton Ferdinand suunas rassistlike solvangute kasutamises, kuid kes hiljem mõisteti kohtus õigeks.

Jalgpalliliidu hinnangul läks mulatist Ferdinand vastuollu reeglitega, mis keelavad kommenteerida teiste etnilist või rassilist kuuluvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles