Koondist tabas mitu tagasilööki

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts (paremal) pidi kohtumise lõpus kaaslaste tegemisi pingilt jälgima.
Janar Talts (paremal) pidi kohtumise lõpus kaaslaste tegemisi pingilt jälgima. Foto: Toomas Huik

Eesti korvpallikoondis kaotas eile Tšehhile, lisaks sai Janar Talts vigastada.

Eesti korvpallikoondist tabas eile järjest mitu tagasilööki, kui esmalt selgus, et Rain Veideman peab pidama mängupausi, seejärel väänas Janar Talts jalga ja lõpuks jäädi Nelja Rahvuse karika turniiril 70:72 alla Tšehhi koondisele. Veideman sai pühapäevases matšis koondist aidata vaid esimesel veerandajal ning jäi seejärel pealtvaatajaks.

Esialgsete teadete kohaselt peab mängumees pidama umbes nädalase pausi, kuna põlve on tekkinud põletik. Koondise arsti Kalle Põdra sõnul teeb Veidemanile valu tema terve ehk parem jalg (Veidemani vasak jalg on närvikahjustuse tõttu paremast tunduvalt peenem – toim). Talts vigastas jalga Esialgu on mängumees saalitreeningutelt eemal nädal aega.

«Praegu treenib ta eriprogrammi järgi. Uuringud näitasid, et tal on reie nelipealihase kõõluse kinnituskohas väike venitus olnud ja nüüd on sinna põletik tekkinud,» selgitas Põder. Eilset kohtumist Tšehhiga vaatas Veideman küll pingilt, kuid kaaslasi sai ta vaid ergutada. Samas oli pärast kohtumist eestlaste leeris veel rohkem muremõtteid, kuna eilse matši kolmandal veerand­ajal väänas jalga Eesti koondise korvialune jõud Janar Talts.

Eestlaste ridades keskmängija positsioonil tegutsev Talts hüppas vigastada saamise järel ühel jalal väljakult minema. Taltsi jala hüppeliigese ümber pandi seejärel hulgaliselt jääd ja rohkem ta eile enam väljakule ei tulnud. «Astusin ebaõnnestunult vastase kanna peale ja mingi raks käis läbi. Ega rohkemat ei olegi vaja,» sõnas Talts õnnetu olukorra kohta.

«Praegu jalg valutab ning midagi täpsemat ei oska öelda.» Siiski lisas mängumees, et esmalt oli jalg nii valus, et toetada sellele ei saanud, kuid pärast lõpuvilet oli olukord juba natuke parem. «Praegu saan selle jalaga ka astuda.

Eks homme oskab olukorra kohta midagi täpsemalt öelda,» lisas pallur. «Meie jaoks on oluline, et tähtsateks kohtumisteks oleksid meil kõik põhitegijad rivis,» lootis peatreener Tiit Sokk, et nii Veideman kui ka Talts paranevad kiiresti ja saavad koondist eelseisvates EM-valikmängudes aidata. Rõõmustamiseks ei andnud eestlastele põhjust ka eilne kohtumine.

Turniiri teises matšis tuli taas vastu võtta kaotus, kui lõpuheitluses jäädi tšehhidele alla. «Meie poolt ei olnud suurt äralangemist ja mäng püsis lõpuni tasavägine, kuid kaotus on siiski kaotus. Mõnestki kohast jäi natuke puudu ja kätte maksid mõned eksimused vabaviskejoonel,» märkis Talts.

Täna kohtutakse USAga «Mängisime stabiilse mängu ja ärakukkumisi ei olnud. Vastane mängis pikkade meestega ja lauavõitluses oli kogu aeg pingeline. Allajäämine lauavõitluses oli natuke paljuvõitu,» võttis Sokk kohtumise kokku.

Eilses kohtumises vedasid rünnakul eestlaste mänguvankrit peamiselt Siim-Sander Vene, Gregor Arbet ja Kristjan Kangur, kes viskasid vastavalt 13, 12 ja 11 punkti. «Minu arvates oli meie meeskonna mäng täna (eile) juba parem kui turniiri esimesel päeval,» nägi koondise abitreener Andres Sõber ka positiivset. Tänases, turniiri viimases kohtumises läheb Eesti kell 19 vastamisi USA üliõpilaskoondisega.

«Neil on küllaltki lühike koosseis ja arvatavasti vastame neile samaga. Arvan, et kõik meie mängijad saavad selles kohtumises võrdse koormuse,» märkis Sokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles