Võimsa esituse teinud Karpak võitis kuuenda sõidu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak Londoni olümpial võistlemas.
Deniss Karpak Londoni olümpial võistlemas. Foto: SCANPIX

Finn-klassi purjetaja Deniss Karpak võitis täna Londoni olümpiamängudel peetud kuuenda võistlussõidu. Viiendas (tänases esimeses) sõidus oli Karpak 11.

Üldarvestuses tõusis Karpak 11. kohalt 10., tal on 43 karistuspunkti. Liidrina jätkab taanlane Jonas Høgh-Christensen, kel on 7 karistuspunkti.

Homme on Finn-klassis puhkepäev, järgmised kaks võistlussõitu peetakse neljapäeval. Kokku peetakse 10 sõitu pluss medalisõit, kuhu pääsevad kümme paremat.

Üldseis:

1. Jonas Hogh-Christensen (Taani) 7 karistuspunkti (kõige kehvema sõidu tulemus on maha arvestatud)
2. Ben Ainslie (Suurbritanni) 17
3. Jonathan Lobert (Prantsusmaa) 23
4. Ivan Kljakovic Gaspic (Horvaatia) 23
5. Vasilij Zbogar (Sloveenia) 27
6. Jan-Pieter Postma (Holland) 35
7. Dan Slater (Uus-Meremaa) 36
8. Daniel Birgmark (Rootsi) 38
9. Tapio Nirkko (Soome) 39
10. Deniss Karpak (Eesti) 43

Start on antud!

Eile sai Karpak nii kolmandas kui neljandas sõitus 11. koha ja on samal positsioonil ka üldarvestuses.

1. märki tuleb esimesena võistluse üldliider Jonas Hogh-Christensen, talle järgenvad hispaanlane Rafael Trujillo Villar (kaotust liidrile 7 sekundit) ja britt Ben Ainslie (kaotust 15 sekundit). Karpak tuleb märki seitsmendana ja kaotab liidrile 26 sekundit.

2. märk: esikolmik on jätkuvalt sama - Hogh-Christensen juhib, Trujillo Villar kaotab 12 ja Ainslie samuti 12 sekundit. Karpak on seitsmes, liidrist jääb ta maha 36 sekundit.

3. märk: esikohal purjetab jätkuvalt Hogh-Christensen, teiseks on kerkinud soomlane Tapio Nirkko, kes jääb liidrist maha 12 sekundit. Kolmandal kohal on ameeriklane Zach Railey, tema kaotab taanlasele 15 sekundit. Karpak on langenud kaheksandaks ja jääb liidrist maha 28 sekundit.

4. märk: neljandasse märki jõuab esimesena Hogh-Christensen, kes edestab teiseks tõusnud Railey´t 20 sekundiga. Kolmas on Trujillo Villar, kes kaotab liidrile 27 sekundit. Karpak on langenud 14. kohale, taanlasele kaotab Karpak 1.42.

Finiš: viienda sõidu võidabki taanlane Jonas Hogh-Christensen, kes edestas ameeriklast Zach Railey´t 23 sekundiga. Kolmas oli soomlane Tapio Nirkko.

Deniss Karpak lõpetas sõidu järjekordse 11. kohaga. Samal positsioonil on ta ka üldarvestuses. Liidrikohal jätkab Hogh-Christensen.

Kuues võistlussõit algab kell 15.30.

Kuuendale sõidule on start antud!

1. märki tuleb liidrina hispaanlane Trujillo Villar, kreeklane Ionnis Mitakis kaotab 3 sekundit ja soomlane Nirkko 12 sekundit.

Karpak tuleb esimesse märki viiendana. Hispaanlasest on ta aeglasem 25 sekundit.

2. märgis on liidrikohal Trujillo Villar, tema edu Mitakise ees on kasvanud seitsmele sekundile. Kolmas on Nirkko, kes kaotab liidrile 11 ja Hogh-Christensen jääb maha 20 sekundit. Karpak jätkab viiendal kohal, kaotust hispaanlasele on kogunenud 23 sekundit.

3. märk: Karpak tõusis liidriks!

Teisel kohal prujetab Trujillo Villar, kes kaotab eestlasele 27 sekundit. Kolmas on britt Ben Ainslie.

4. märk: Karpak jätkab liidrikohal. Teiseks on tõusnud võistluse üldliider Hogh-Christensen, kes jääb Karpakist maha üheksa sekundit. Kolmas on Trujillo Villar, kes kaotab eestlasele 15 sekundit.

Karpak suudab edu hoida ning võidab kuuenda võistlussõidu!

Teiseks tulnud Hogh-Christensen kaotab talle 49 sekundit. Ainslie kaotas kolmandana 51 sekundit.

Üldarvestuses tõusis Karpak 10. kohale.

Homme on Finn-klassis puhkepäev, seitsmes ja kaheksas sõit peetakse neljapäeval.


Seis pärasn neljandat sõitu:

Eilsetes sõitudes sai Karpak kaks 11. kohta. Üldarvestuses on nelja sõidu järel 11 karistuspunktiga liidrikohal taanlane Jonas Høgh-Christensen, Karpakil on 45 karistuspunkti.

Täna peetakse viies ja kuues sõit, mis algavad vastavalt kell 14.00 ja 15.30.

Postimees toob võistluse olulisemad hetked lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles