Kettaheite Maailmamängud kolivad Kosele

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluse peainitsiaator Aleksander Tammert.
Võistluse peainitsiaator Aleksander Tammert. Foto: Margus Ansu

Neljapäeval, 2. augustil kell 13 allkirjastatakse Kose-Uuemõisas koostöölepingud Spordiürituste Korraldamise Klubi ja Kose Vallavalitsuse ning piirkonna ettevõtjate vahel, mis toob esmakordselt Harjumaale, Kose staadionile rahvusvaheline kettaheitevõistluse Maailmamängud, kus selgitatakse taas maailma parim kettaheitevõistkond.

Täpselt nädal enne Londoni olümpiamägude kettaheitefinaali toimuval üritusel tutvustatakse tänavu 13. septembril Kose staadionil toimuvate Maailmamängude programmi ning kergitatakse saladusloori tänavusest jõuproovist osavõtjate osas.

Kohal on võistluse peainitsiaator Ateena olümpiapronks ja Londoni olümpial Eesti lipukandjaks olnud Aleksander Tammert, kelle isa mõttest Maailmamängude võistkondlik formaat kuue aasta eest alguse sai.

Kettaheite Maailmamängud on saanud maailma tippkettaheitjate seas traditsiooniliseks hooaja üheks viimaseks jõuprooviks, kus lisaks sportlikule mõõduvõtule lubatakse endale ka väsitava võistlushooaja lõpetuseks meelelahutust ja mitmeid lõõgastavaid tegevusi.

Nii on käidud võistluste järgselt ulukijahil, püütud kala ja erinevais Eesti paigus ringi vaadatud. Omal kohal on Eesti saunamõnude nautimine ja mitmed teised hooaja lõppu sobivad pingetmaandavad tegevused. Viie aasta jooksul on sportlaste seas head kuulsust kogunud võistlus toonud Eestisse kõik viimaste aegade maailma parimad kettaheitjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles