Arsti sõnul ei sega vigastus Novosjolovi olümpiavõistlust

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: Liis Treimann

Täna on Londoni olümpial esimene päev, mil Eestil on reaalne võimalus medalivõiduks. Meeste epeevehklemises on maailma edetabelijuht Nikolai Novosjolov paigutatud otse 16 tugevama hulka, seega tuleb tal medalimatšidele pääsemiseks võita vaid kaks kohtumist.


Esmaspäeval sai avalikuks, et Novosjolovit vaevab kerge vigastus – roietevaheline põletik annab närvidele signaali, mis väljendub eelkõige alaseljavalus. Eesti olümpiakoondise arsti Mihkel Mardna sõnul ei tohiks see aga tunamulluse maailmameistri võistlust segada.

«Kui ta teeb end korralikult soojaks, peaks valu kaduma,» arvas Mardna. «Kasuks tulevad ka kõiksugu venitused, lisaks on ta saanud rohtu ja abi ka füsioterapeudilt.»

Meeste epeevehklemise võistlus algab täna Eesti aja järgi kell 11. Novosjolov peab oma esimese matši kell 13.15 ning tema vastaseks on ameeriklase Seth Kelsey ja hiinlase Guoije Li vahelise kohtumise võitja.

Tegemist on kahe täiesti erineva stiiliga vehklejaga – hiinlase edu tugineb kiirusel ja tehnikal, ameeriklane harrastab aga vastase taktikat lõhkuvat vehklemist. Edu korral on Novosjolovi tõenäoliseks vastaseks Lõuna-Korea esindaja Kyoung Doo Park või Venezuela sportlane Silvio Fernandes.

Parkiga on Novosjolovil klaarida omad arved – mullu MMil oli just Park see, kes tõkestas veerandfinaalis toonase tiitlikaitsja tee. Samale mehele kaotas ta ka tänavu veebruaris peetud Doha MK-etapi poolfinaalis.

«Seda meest pole Novosjolovil õnnestunud veel võita,» teadis Londonis meie olümpiavehkleja treeningupartnerina tegutsev Marno Allika. «Samas ei saa öelda, et loos oleks halb – paljud tugevad ja ebamugavad vastased on tabeli teises pooles.»

Park peab Novosjolovini jõudmiseks alistama esmalt avaringis usbeki Ruslan Kudajevi ja seejärel Kasahhi vehkleja Dmitri Aleksanini ja Fernandesi vahelise matši võitja. Seejuures pole ka Fernandes mingi kingitus – tänavu Tallinnas peetud MK-etapil alistas lõpuks võitnud Novosjolov Fernandesi veerandfinaalis vaid ühe torkega.

Sõbra ja treeningukaaslase seisundit peenusteni tundev Allika ei soovinud pärast esmaspäevast treeningut spekuleerida, millised võimalused on Novosjolovil medalile jõuda. Ta märkis vaid, et vehklemises on palju kinni pisiasjades ja veidi ka juhuslikkuses.

Novosjolov on aga enese sõnul Londonis vaid ühe eesmärgiga – tulla olümpiavõitjaks. «Tulin siia ainult ühe medali järele ja see pole pronks ega hõbe,» teatas ta mõned päevad tagasi pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles