Korralduskomitee juht: Phelps pole läbi aegade parim

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Coe
Sebastien Coe Foto: SCANPIX

Eile õhtul võidetud kahe medaliga ajalugu teinud Michael Phelps tõusis olümpiamängudelt enim medaleid võitnud sportlaseks, kuid Londoni olümpiamängude korralduskomitee juht Sebastian Coe ei pea teda parimaks.

«See on ju iseenesestmõistetav, et ta on kõige edukam olümpiasportlane, kuid ma pole kindel, et ta on parim,» sõnas Coe.

«Tema tulemused on võimsad, kuid kes siiski on parim? Minu meelest Phelps seda ei ole,» lisas 55-aastane kahekordne 1500 m jooksu olümpiavõitja.

Eile õhtul võistles Phelps kahel distantsil, 200 m liblikujumise finaalis pidi ta ülimalt napilt tunnistama Lõuna-Aafrika Vabariigi sportlase Chad le Closi ülinappi paremust. Aafrika sportlane edestas kogu distantsi juhtinud Phelpsi lõpuks viie sajandikuga.

4x200 m vabaujumises teenis aga Phelps oma 15. olümpiakulla ja 19. olümpiamedali, mis tõstis ta edetabelis mööda Nõukogude Liidu võimlejast Larissa Latõninast, kes võitis karjääri jooksul olümpiamängudelt 18 medalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles