Wiggins tõi temposõidust Suurbritanniale teise kulla

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Wiggins
Bradley Wiggins Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängude jalgratta grupisõit Suurbritannia meeskonnal küll ebaõnnestus, kuid Tour de France’i võitnud Bradley Wiggins tõi pettumuse leevendamiseks Ühendkuningriikidele kuldmedali eraldistardist sõidus.

Wiggins läbis 44 km pikkuse sõidu ajaga 50.39,54. Tema ülekaal konkurentidest oli kindel – hõbemedali võitnud sakslane Tony Martin kaotas talle 42 sekundiga. Brittide päeva tegi veel paremaks Wigginsi kaasmaalane ja meeskonnakaaslane Sky tiimist Chris Froome, kes võitis pronksmedali ajaga 51.47,87.

Wigginsi tulemus on seda hinnatavam, et ta on nüüd võitnud olümpiamedali nii mantee- kui ka trekisõidus. Tänane medal oli Wigginsile olümpiamängudelt juba seitsmes. Ühtlasi tõusis Wiggins selle tulemusega ka Suurbritannia edukaimaks olümpiasportlaseks.

Olümpiamängude grupisõidus kukkunud Fabian Cancellara lõpetas võistluse seitsmenda kohaga. Grupisõidus olümpiakulla võitnud Aleksander Vinokurov oli täna 23.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles