Rammo ja Pohlak kaotasid tänaste sõitudega kohti

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl- Martin Rammo
Karl- Martin Rammo Foto: Liis Treimann

Täna jätkavad oma võistlust Eesti purjetajad Karl-Martin Rammo Laser klassis ning Anna Pohlak klassis Laser Radial. Rammo tänane esimene võistlussõit paraku kõige paremini ei läinud - pärast starti võistlust juhtinud Rammo langes seejärel viiendasse kümnesse. Järk-järgult tõustes jõudis Rammo finišiks 31. kohale. 

Tema senine halvim tulemus oli 21. Kuna halvim sõit maha arvestatakse, siis läheb nüüd see 21. koha toonud sõit arvesse. See langetas Rammo kokkuvõttes 10. kohalt 11.

Sõidu võitis Julio Alsagaray, prantslane Jean Babtiste Bernaz oli vaid kolmesekundilise kaotuse juures teine. Kolmas oli portugallane Gustavo Lima, kes kaotas võitjale kuue sekundiga.

Ka tänane teine sõit kulges tõusude ja mõõnadega. Rammo lõpetas sõidu 30. kohal ja langes selle tulemusega üldarvestuses 13. kohale. Pärast kaheksat sõitu on Rammo kogunud 99 karistuspunkti.

Teise sõidu võitis Tom Singsby, talle järgnesid Colin Cheng, kes kaotas 8 sekundit, ja Julio Alsagaray, kes kaotas 28 sekundiga. Sõidu võitnud Singsby tõusis sellega üldarvestuses liidriks.

Klassis Laser Radial võistlev Anna Pohlak lõpetas päeva esimese sõidu 36. kohaga ja asub üldarvestuses 181 karistuspunktiga 34. kohal. Sõidu võitis hiinlanna Lilija Xu, Annalise Murphy iirimaalt kaotas talle 28 sekundiga ja kolmandal kohal lõpetanud soomlanna Sari Multala oli võitjast aeglasem 36 sekundi jagu.

Pohlak lõpetas ka teise sõidu 36. kohal. Selline tulemus langetas ta kokkuvõttes 35. kohale, kokku on Pohlak kogunud 217 karistuspunkti. Päeva alustas Pohlak 32. kohal.

Sõidu võitis Evi van Acker, teine oli Sari Multala, kolmandana lõpetas Marit Bouwmeester. Van Acker tõusis selle tulemusega üldarvestuses liidriks.

Võistluse käik:

-

Laserid on läinud veele.

-

Rammo on alustanud võistlust hästi ning on haaranud ka liidrikoha.

-

Praeguseks on Rammo langenud neljandale kohale.

1.märk

Esimesse märki jõudmise ajaks on Rammo langenud läbi võistlejaterivi.

58 sekundit kaotav Rammo oli märgis 42. kohal.

Liider on argentiinlane Julio Alsogaray ajaga 9.39. Teisel kohal sõitev Rasmus Myrgren kaotab talle nelja sekundiga. Kolmandal kohal seilav Alejandro Foglia Costa kaotab viie sekundiga.

2.märk

Teise märki tulles jätkab Rammo 42. kohal. Kaotust liidrile on kogunenud 1.08. Liidrikohal jätkab Alsogaray.

3.märk

Kolmandas märgis on liidriks tõusnud rootslane Myrgren. Teisel kohal on Alsogaray, kolmas on portugallane Gustavo Lima.

Rammo on tõusnud kolmandas märgis viis kohta ja asub nüüd 37. kohal. Kaotust võitjale on kogunenud 1.46.

4.märk

Neljandas märgis on taas liidriks tõusnud Julio Alsogaray, teiseks tõusis Lima Gustavo. Rootslane Myrgren langes kolmandaks. 

Rammo on tõusnud veel neli kohta ja asub nüüd 33. kohal.

5.märk

Viiendas märgis esikolmikus muutusi pole.

Rammo jätkab positsiooni parandamist. Neli kohta tõusnud Rammo on nüüd 29. kohal.

Viiendas märgis juhib võistlust Alsogaray ajaga 39.42. Teisel kohal olev Gustavo Lima kaotab talle 13 sekundit ja Rasmus Myrgren 21 sekundit.

6.märk

Kuuendas märgis on esikolmiku järjestus ja ajalised vahed samad, Rammo on tõusnud 26. positsioonile.

Kiireimatele on Rammo kaotus hetkel 1.36.

7.märk

Seni ilusat tõusu teinud Rammo andis nüüd uuesti seitse kohta ära ja langes sellega 33. kohale. Sõidu liidriks tõusis Jean Babtiste Bernaz. Alsogaray on teine, Gustavo Lima kolmas ja Myrgren neljas. Esinelikut lahutab vaid kaheksa sekundit.

Finiš

Viimasest punktist finišini suutis Rammo oma positsiooni veel kahe koha võrra parandada ja lõpetas sõidu 31. kohal.

Sõidu võitis argentinlane Julio Alsagaray, prantslane Jean Babtiste Bernaz oli vaid kolmesekundilise kaotuse juures teine. Kolmas oli portugallane Gustavo Lima, kes kaotas võitjale kuue sekundiga. Rootslane Rasmus Myrgren lõpetas sõidu neljandal kohal.

Naiste Laser Radial klassi võistluse tänane esimene start on siiski edasi lükatud.

1.märk

Naiste sõit on lõpuks alanud. Esimeses märgis hoiab Anna Pohlak 38. kohta. Kaotust liidritele on kogunenud 1.32.

2.märk

Teise märki tulles on ta neli kohta tõusnud ja asub nüüd 34. kohal. Vahe liidrikohal oleva Annalise Murphyle on 1.44.

Teist kohta hoiab Lijia Xu ja kolmas on Krystal Weir.

3.märk

Kolmandas märgiks on Murphy ja Xu kohad vahetanud. Pohlak on langenud viimasele kohale. Eestlanna seilab 39. kohal, kaotust liidrile on kogunenud 2.11.

Nüüd on alanud ka meeste Laser klassi sõit, kus läheb kõrget kohta püüdma esimeses sõidus ebaõnnestunud Karl-Martin Rammo.

Naiste sõidu neljandas märgis on kolmandaks tõusnud põhjanaabrite esindaja Sari Multala.

Pohlak jätkab viimasel kohal, kaotust liidrile on kogunenud 3.11.

Meeste sõidus on võistlejad jõudnud esimesse märki. Rammo hoiab seal 23. kohta. Kaotust sõitu juhtivale Colin Chengile on kogunenud 36 sekundit.

Naiste sõidu viiendas märgis on esikolmik muutumatu: juhib Xu, teine on Murphy ja kolmandana jätkab Multala. Pohlak on ühe koha võrra tõusnud ja jätkab nüüd sõitu 38. kohal.

Meeste sõidu teises märgis on Rammo langenud lausa 17 kohta ja asub nüüd 41. kohal.

Meeste võistluse kolmandas märgis on liidrite hulgas olukord muutusteta - juhib Chang, teine on Tom Slingsby (+ 4 sek)  ja kolmas on Alejandro Foglia Costa (+7 sek). Rammo tõusis 14 koha võrra ja asub nüüd 27. positsioonil.

Naiste sõidu kuuendas märgis tõusis Pohlak veel kolm kohta ja on nüüd 35. positsioonil, esikolmikus muutusi pole.

Naiste sõidu seitsmendas märgis on Pohlak ühe positsiooni loovutanud ja on nüüd 36. Kaotust liidritele on kogunenud juba 3.45.

Meeste sõidu neljandas märgis on Rammo taaskord positsioone loovutanud. Viie koha võrra kukkunud eestlane asub nüüd 32. kohal.Liider on endiselt Cheng.

Rammo langes nii viiendasse kui ka kuuendasse märki tulles ühe positsiooni ja paikneb nüüd 34. kohal. 

Meeste sõidu kuuendas märgis juhib Colin Cheng ajaga 43.19. Tänase esimese sõidu võitnud Alejandro Fogila Costa kaotab talle 10 sekundiga ja Tom Singsby 13 sekundiga.

Naiste tänane esimene sõit on lõppenud. Pohlak lõpetas selle 36. kohal.

Selle sõidu võitis hiinlanna Lilija Xu, Annalise Murphy iirimaalt kaotas talle 28 sekundiga ja kolmandal kohal lõpetas põhjanaaber Sari Multala 36 sekundiga.

Meeste Laser klassi sõidu seitsmendas märgis tõusis liidriks Singsby, Rammo on nelja koha võrra tõusnud ja asub nüüd 30. kohal.

Kaheksandas märgis jätkas Rammo 30. kohal, üheksandas märgis langes ta ühe koha võrra, kuid suutis enne finišit selle siiski tagasi võtta ja oma tänase teise sõidu 30. kohal lõpetada.

Sõidu võitis Slingsby ajaga 57.28, talle järgnes Cheng 8 ja Fogila Costa 28 sekundiga.

Naiste Laser Radial klassi kaheksas sõit on alanud.

1.märk

Anna Pohlak tuli esimesse märki 35. kohal, kaotust võitjale on kogunenud 1.18.

2.märk

Teise märki jõudmise ajaks oli Pohlak oma kohta nelja positsiooni võrra parandanud ja asus 35. kohal. 

3.märk

Kolmanda märgi läbis Pohlak 41. ehk viimasel kohal. Võistlust juhib leedulanna Gintare Scheidt. Talle järgneb võrdse ajaga belglanna Evi van Acker. Kolmandal kohal on soomlanna Sari Multala, kes jääb liiderduost maha kuue sekundiga.

4.märk

Neljandat märki läbides oli Pohlak oma positsiooni nelja koha võrra parandanud ja asus 37. kohal. 

5.märk

Viiendas märgis on Pohlak ühe positsiooni ära andnud ja asub 38. kohal. Sõidu liidriks kergis Sari Multala. Pohlak kaotab talle 2.21.

7.märk

Kuuendasse märki jõudes langes Pohlak ühe koha võrra, kuid tõusis seitsmendas märgis uuesti 38. kohale. Sõitu juhib belglanna Evi van Acker, teisel kohal on Sari Multala ja kolmans on Lilija Xu.

8.märk

Kaheksandasse märki tulles tõusis Pohlak kaks kohta ja asub nüüd 36. kohal.

9.märk

Üheksandasse märki tulles hoiab eestlanna oma kohta.

Finiš

Anna Pohlak lõpetab tänase päeva teise sõidu 36. kohal, kaotust võitjale kogunes 3.40.

Finiš

Sõidu võitis Evi van Acker, teine oli Sari Multala, kolmandana lõpetas Marit Bouwmeester.

Pärast kolme päeva hoiab Rammo üldarvestuses 10. kohta. Kuue sõiduga on ta kogunud 48 karistuspunkti. Eilsetes sõitudes saavutas ta 8. ja 12. koha.

Klassis Laser Radial võistlev Anna Pohlak hoiab pärast kolme päeva 32. kohta, kuue sõiduga on ta kogunud 145 karistuspunkti. Senise parima tulemuse sai ta eilses teises võistlussõidus, mille ta lõpetas kuuendal kohal.

Postimees toob võistluse tähtsaimad hetked operatiivselt lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles