Taimsoo: sisse ei jäänud midagi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo
Kaspar Taimsoo Foto: Liis Treimann

Londoni olümpial neljapaadi sõudmises neljanda koha saanud Eesti meeskonna esisõudja Kaspar Taimsoo sõnul tehti finaalis maksimaalne pingutus. «Jätsime rajale kõik, mis meis oli,» lausus ta.

Treener Mati Killingu hinnangul pisut liiga ettevaatlikult alustanud paatkond pani viimase käigu sisse umbes 500 meetrit enne finišit. «Vaatasin kõrvale ja nägin, et Austraalia on meist ees. Mõtlesin, et kas nüüd või mitte kunagi ja panin tõmmet juurde. Teised tulid ka sellega kaasa,» meenutas Taimsoo sõidu käiku. «Ma ei oska öelda, kas oleksime suutnud varem spurti alustada, pärast finišit poleks me ilmselt suutnud teha enam üle paari tõmbe – siis olnuks juba täiesti kinni.»

Taimsoo kinnitas, et mõistagi ihkasid nad finaalist rohkemat, kui neljas koht, kuid kahetsemiseks pole põhjust, rajal anti endast maksimum. «Kaotasime kolmandale kohale siiski paadipikkusega, see on kindel vahe,» nentis ta.

Nii Taimsoo kui Tõnu Endrekson tunnistasid, et sõidu käigus oli vahepeal probleeme õige rütmi leidmisega. Kätega tõmmati küll üheaegselt, kuid jalgade töös oli väike vahe tunnetatav. «Probleem oli keskmise tuhande meetri peal – sellises seisus ei saanudki tõmmet juurde panna, siis oleks võinud kõik laiali vajuda,» selgitas Taimsoo. «Võistluse esimeses pooles olime natuke kinni, alles viimases osas saime jalad korralikult lahti. Võib-olla oli see poolfinaali tagajärg… ei tea,» lisas Endrekson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles