Arusaar: tulin Londonisse medalit võtma

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Arusaar
Ardo Arusaar Foto: Liis Treimann

Homme alustavad Londoni olümpial võistlemist maadlejad ja kui neli aastat tagasi Pekingis polnud ühtegi eestlast, siis seekord asuvad võistlustulle kreeka-rooma maadlejad Heiki Nabi ja Ardo Arusaar.

Raskekaalus maadleval Nabil on homme kaalumine ning seejärel saab ta teada oma esimese vastase. Võistlemist alustab Nabi esmaspäeval. «Enesetunne on hea, ettevalmistus on läinud suuremate vigastusteta,» sõnas 27-aastane Nabi. «Viimases laagris vasak puus andis natuke tunda, aga siis võtsin natuke kergemalt ja juba nädala pärast oli täiesti okei.»

Otsest eesmärki Nabi sõnastada ei soovinud. «Olen üritanud võtta seda võistlust külma kõhuga, nagu tavalist võistlust, et seda mitte üle tähtsustada,» selgitas ta. «Ma ei taha endale liigseid pingeid peale panna. Olümpiale pääseb maailmast 20 maadlejat, nimekiri on tihe ja otseselt nõrkasid vastaseid siin pole.»

Nabist märksa julgema avaldusega esines kaalukategoorias kuni 96 kg maadlev Arusaar. «Eesmärk on mitte kaotada. Selle mõttega sai Londonisse tuldud, et medalit saada,» lausus 24-aastane Arusaar. «Muidu poleks olnud mõtet tullagi, oleksin võinud kodust võistlust vaadata. Siht peab ikka kõrge olema.»

Kolmapäevast saadik Londonis olnud Arusaare sõnul õnnestus viimane laager väga hästi ja vorm paistab hea. «Siis maadlesin tugevate vastastega nagu võrdsega,» nentis ta. «Pärast võistlust saan öelda, kas õnnestus tippvorm saavutada, aga siiani on enesetunne hea olnud ja olen suhteliselt rahulik.»

Arusaar saab esimese vastase teada esmaspäeval ning võistlustulle asub ta teisipäeval.

Eesti koondise peatreener Henn Põlluste usub, et medalivõimalus on mõlemal mehel. «Mõlemad on reaalselt võimelised medalile tulema, kasuks tuleb ka natuke õnne ja hea loos,» mõtiskles Põlluste. «Sisetunne ütleb, et poisid peavad võitma, medali saamiseks on vaja vähemalt neli matši võita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles