Pärn oli Soome rallil teine, Kruuda kolmas

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda Soome rallil
Karl Kruuda Soome rallil Foto: Ray Põder

Neljapäevast laupäevani Soomes toimunud autoralli MM-etapil teenisid Sander Pärn ja Karl Kruuda oma klassides poodiumikohad.

S2000 autode arvestuses tegid väga korraliku esituse ME3 Rally Team sõitjad Karl Kruuda ja Martin Järveoja (Ford Fiesta S2000), kes lõpetasid kolmanda ekipaazina, absoluutarvestuses olid nad 12. kohal. Viimast päeva alustasid eestlased oma klassis neljandal kohal, kuid eelviimasel katsel keerasid Craig Breen ja Paul Nagle oma auto üle katuse. Meeskond pääses õnneks ilma vigastusteta, kuid rallit jätkata ei suudetud. S2000 autodest olid kiireimad Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia (Škoda Fabia S2000), kes edestasid PG Anderssoni ja Emil Axelssoni (Proton Satria S2000) 2.03,8. Andresson võitis Soome ralli SWRC arvestuses, Ogier ja Kruuda sõitsid Soomes SWRC sarja väliselt. Kruuda kaotas lõpuks Anderssonile 19,1 sekundit.

«Algus oli meil selline üle kivide ja kändude, kuid lõpuks saime päris hea tunde. Ouninpohja oli ikka väga keeruline katse, mis nõudis mõlemalt mehelt autos väga palju. Kokkuvõtvalt võib ralliga rahule jääda, paaril katsel olid ajad juba päris head. Kripeldama jääb see, et paaril korral jäi väga vähe puudu oma klassi katsevõidust,» tegi Kruuda rallist kiire kokkuvõtte.

MM-Motorsport meeskond Sander Pärn ja Ken Järveoja (Subaru Impreza) tegid N4 klassis väga korraliku esituse. Kohalikele meestele Jarkko ja Petri Nikarale vastu küll ei saadud, kuid N4 klassi teine koht ja absoluudi 19. koht Soome rallilt on väga tugev saavutus. Kaotust klassivõitja Nikarale kogunes lõpuks 4.32.

«Ralliga võib rahule jääda, kolmanda päeva kiirus oli päris hea, välja arvatud Ouninpohja. Saime taas kuhjaga kogemusi, et siin tulevikus kiiresti sõita. Ralli oli raske, nagu Soome ikka, eriti Ouninpohja katse. Meil oli sellel katsel legend positiivselt kirjas, mis tegi selle sõitmise eriti keeruliseks. Kuna aga teine koht klassis oli kindel, siis ei võtnud sellel katsel liigseid riske, kuna eesmärk oli ralli lõpetada,» oli Sander Pärna kommentaar pärast rallit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles