Kõigi aegade vägevaim Phelps: armastan oma treenerit kuni surmani

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps ja tema treener Bob Bowman (paremal).
Michael Phelps ja tema treener Bob Bowman (paremal). Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide ujuja Michael Phelps võitis eile õhtul oma karjääri 18. olümpiamängude kuldmedali. Elava ujumislegendi jaoks oli see viimane suurvõistluste start.

«Väga raske seda sõnadega kirjeldada, aga ma lõpetasin oma karjääri täpselt nii nagu soovisin,» rääkis emotsionaalne Phelps pärast võistlust. «Kuigi mu karjääris on olnud tõuse ja mõõnasid, olen suutnud saavutada kõik, mis ma kunagi olen osanud tahta.»

Karjääri viimase kuldmedali võitis 27-aastane ujuja meeste 4x100 meetri kombineeritud teateujumises. «Olen suutnud teha asju, milleks pole mitte keegi teine kunagi võimeline olnud. Teateujumine on kõige lõbusam viis karjäärile punkti panemiseks,» rääkis ta BBCle.

Ujuja tänas pärast võistlust ka oma pikaaegset treenerit Bob Bowmani. «Täna on minu ja Bobi jaoks väga emotsionaalne õhtu. Ma ei oleks seda kõike saavutanud ilma temata ja ma armastan teda kuni surmani. Olen tänulik, et mul on keegi, kes minust nii palju hoolib,» rääkis olümpiamängudelt kokku 22 medalit võitnud ameeriklane.

Lisaks tuli Phelps oma karjääri jooksul 40 korda maailmameistriks ning püstitas 39 maailmarekordit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles