Aafrika vibulaskja tuli teiste julgustamiseks olümpial kapist välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karen Hultzer osales olümpiamängudel vibulaskmises, sattudes seejuures eelvõistlusel sama märklaua taha eestlanna Reena Pärnatiga.
Karen Hultzer osales olümpiamängudel vibulaskmises, sattudes seejuures eelvõistlusel sama märklaua taha eestlanna Reena Pärnatiga. Foto: Liis Treimann

Lõuna-Aafrika Vabariigi vibulaskja Karen Hultzer tuli pärast oma võistluse lõppu kapist välja ja tunnistas, et talle meeldivad naised.

«Ma loodan, et minu tegu julgustab ka teisi inimesi. Mida rohkem me sellest räägime, seda rohkem inimesed mõistavad, et homoseksuaalsus pole midagi keelatut ja kohutavat ning saavad eluga edasi minna,» vahendab 46-aastase Hultzeri sõnu Reuters.

Portaali OutSports.com-i andmetel on Londoni olümpiamängudel osalevatest sportlastest avalikult omasooiharad 23 sportlast, kellest ainult 3 on meessoost. Seni on olümpiamängudel osalenud 104 sportlast, kes on avalikult rääkinud oma seksuaalsest tõmbest endaga samasooliste vastu.

Kõik 23 sportlast on pärit kas Ameerikast, Austraaliast või Euroopast ja kõige rohkem on neid jalgpallurite hulgas.

Ji Wallace'i sõnul, kes sai 2000. aasta Sydney olümpial võimlemises hõbeda, on kaks peamist põhjust, et see arv nii vähe on – raha ja segadus. Ühest küljest kardavad sportlased ilma jääda sponsori toetusest ning teiseks pole sportlased endas sageli selgusele jõudnud.

«Peame olema teistele eeskujuks, näitamaks, et gei olemine on normaalne,» ütles Hultzer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles