Pettunud Israel: mullune edu tuli kahjuks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Israel.
Märt Israel. Foto: Liis Treimann

Londoni olümpia kettaheite eelvõistluse esimesse gruppi kuulunud Märt Israel ja Aleksander Tammert edasi ei pääsenud. Israel heitis 60.34 ja oli oma grupis 11., Tammert piirdus 60.20ga, mis andis 12. koha.

«Tulemus oli nagu sellel hooajal ikka,» tõdes Israel pettunult. «Kõik see, mis laagris tegime, siin ei toiminud. Teadsin, et pean alustama pöördeid rahulikumalt, kui aga sellele tuleb pidevalt mõtelda, pole see enam loomulik. Soojendusel lõdvalt heites suudan end kontrollida, ent võistluspinges ei saanud ma sellega hakkama – võib öelda, et lained lõid üle pea kokku.»

Mullu MMil neljanda koha saanud Israel tunnistas, et on olümpiavõistluses juhtunust löödud. «Enesetunne ja õhustik olid väga head, kuid heitetehnikasse tulid vead sisse,» nentis ta.

Tervet hooaega vaadates leidis Israel, et mullune edu tuli talle mõneti kahjuks. «Ootused olid nii suured, et see hakkaski tehnikat segama ja sellest tekkis omakorda ebakindlus. Ma ei oodanud küll suuri medaleid, küll aga isikliku rekordi parandamist.»

Tammerti sõnul ootas ta küll pisut pikemat heitekaart, kuid vähene treenitus lõi võistlusolukorras välja. «Juba esimesel katsel tundsin, et pöörde lõpus hoogu juurde pannes kipub tehnika lagunema ja ketas lendab kõveralt välja,» tõdes ta. «Olen tänavu harjutanud ebastabiilselt – töö kõrvalt harjutades olen saanud vahepeal korralikult treeninud, ent samas on need vaheldunud ka lahjemate perioodidega. Pingeolukorras lööb see välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles