Torres tundis 11. katsel Real Madridi vastu võidurõõmu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Torres Liverpooli särgis.
Fernando Torres Liverpooli särgis. Foto: Reuters / Scanpix

FC Liverpool purustas jalgpalli Meistrite liiga kaheksandikfinaali korduskohtumises koduväljakul 4:0 Madridi Reali ning pääses üldskooriga 5:0 järgmisesse ringi.


Eriti magus oli võit Liverpooli hispaanlasest ründajale Fernando Torresele, kes veel Madridi Atletico ridades mängides kohtus Realiga kümnel korral, kuid võidurõõmu ei tundnud kordagi. Põhjust rõõmustamiseks pakkus seega Torresele alles üheteistkümnes kohtumine Realiga.

«Olen maailma kõige õnnelikum jalgpallur,» sõnas avavärava löönud Torres.

Suureskoorilisest võidust hoolimata kiitis Torres hoopis Reali väravavahti Iker Casillast, kes suutis Reali päästa veelgi suuremast katastroofist.

Torres ülistas Casillast

«Neil on fantastiline väravavaht. Maailma paremaid,» sõnas Euroopa meister enda kaasmaalase kohta. «Kõigis kohtumistes, kus ma tema vastu olen mänginud, on ta olnud briljantne. Casillas oli selles kohtumises Reali parim.»

Kaasmaalaste headest sõnadest hoolimata oli Casillas kohtumise tulemuses nii pettunud, et puhkes nutma. Nördinud oli ka Reali kapten Raul, kes teatas, et tegemist oli tema karjääri ühe masendavama kaotusega. «Palun kõigi meie poolehoidjate käest vabandust, et me ei suutnud paremat mängu näidata,» sõnas nukker Raul.

Liverpooli peatreener Rafael Benitez oli oma mängijate üle uhke. «Ma ei tea, kas see oli klubi parim tulemus eurosarjades, aga mängisime siiski väga hästi ning olen fännide, mängijate ning klubi üle väga rõõmus,» lisas Benitez. «Võib-olla oli mängijatel lisamotivatsiooni, sest neid on viimasel ajal meedias kritiseeritud.»

Edasipääsu järgmisesse ringi tagas ka teine Inglismaa klubi Londoni Chelsea, kes viigistas võõrsil 2:2 Juventusega ning pääses kahe mängu kokkuvõttes seisuga 3:2 veerandfinaali.

Chelsea poolel tegid skoori sel hooajal vigastustega kimpus olnud Didier Drogba ning Mickael Essien. «See on väga hea, et Essien ja Drogba on jälle terved,» rääkis Chelsea keskväljamees Frank Lampard. «Drogba on juba viimased kuu aega terve olnud ning väravaid löönud. Essien lõi nüüd kohe oma tagasituleku mängus värava. Meil on nagunii tugev meeskond, kuid nende kahe mängija tervenemine annab meile palju juurde. Seega võib meilt sellel hooajal veel palju oodata.»

Bayern purustas Sportingu

Teist kohtumist järjest näitasid suurepärast väravalöömiskunsti Müncheni Bayerni mängijad. Kui kaks nädalat tagasi alistati Lissaboni Sporting võõrsil 5:0, siis teisipäeval võideti sama vastast koduväljakul koguni 7:1.

«Sellist lõpptulemust ei näe Meistrite liigas just iga päev,» sõnas Bayerni keskkaitsja Daniel Van Buyten. «Oleme tulemuse üle väga õnnelikud. Samas teame, et järgmises ringis algab kõik jälle otsast peale ning praegused suured võidud meile võrreldes teistega mingit eelist ei anna.»

Neljanda klubina tagas teisipäeva õhtul edasipääsu veerandfinaali hispaanlaste Villarreal, kes alistas kahe mängu kokkuvõttes 3:2 Ateena Panathinaikose.

Edasipääsu taganud värava lõi Villarreali kasuks Joseba Llorente 20. minutit enne kohtumise lõppu.

TABLOO

Jalgpalli Meistrite liiga kaheksandikfinaalid
Liverpool – Madridi Real 4:0 (kahe mängu kokkuvõttes 5:0)

Väravad: 16. Fernando Torres, 28. (pen), 47. Steven Gerrard, 88. Andrea Dossena
Juventus – Londoni Chelsea 2:2 (2:3)
Väravad: 19. Vincenzo Iaquinta, 74. (pen) Alessandro Del Piero – 45. Mickael Essien, 83. Didier Drogba

Müncheni Bayern – Lissaboni Sporting 7:1 (12:1)
Väravad: 8., 34. Lukas Podolski, 39. Anderson Polga (ov), 43. Bastian Schweinsteiger, 74. Mark van Bommel, 82. (pen) Miroslav Klose, 90. Thomas Müller – 42. Joao Moutinho

Panathinaikos – Villarreal 1:2 (2:3)
Väravad: 55. Vaggelis Mantzios – 49. Ariel Ibagaza , 70. Joseba Llorente

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles