NASCARi fänn sai välgulöögist surma, 10 vaatajat said vigastada

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetusel USAs Pocono ringrajal peetud NASCARI Sprint Cupi võistlusel sai üks fänn pikselöögi tõttu surma ning kümme vigastada.

Pocono ringraja president Brandon Igdalsky ütles, et pärast seda, kui võistlussõit kell 16:53 katkestati, tabasid kaks välgulööki pealtvaatajaid, vahendab USA Today.

Üks vaataja sai nii ränga tabamuse, et see seiskas tema südame. Vaatamata sellele, et abi saabus vaid kolm minutit pärast õnnetuse hetke, meedikute üritamisest kasu polnud ning tabamuse saanud fänn tunnistati kell 18:11 surnuks. Hukkunu oli 41-aastane kolme lapse isa Brian F. Zimmerman, kes Igdalsky sõnul oli võistlust külastanud mitmeid aastaid järjepanu.

«Ta on käinud sõitudel koos oma kolleegidega,» sõnas Igdalsky, kes plaanib kohtuda hukkunu perega ja haiglaravil olevate vaatajatega.

Üks vaataja viidi haiglasse kriitilises olukorras, kuid nüüd on tema olukord stabiliseerunud.

«Välgunööl sööstis järsku alla ja nägime ühte telki õhku tõusmas. Niipea kui välgatust nägime käis ka kõige kõvem kärgatus, mida ma kunagi kuulnud olen,» kirjeldas juhtunud pealtnäija Bryan Nicodemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles