38. koha saanud Niidul jäi poolfinaalist puudu 19 sajandikku

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit.
Marek Niit. Foto: Liis Treimann / Postimees

Marek Niidu olümpiamängud lõppesid 200 m eeljooksus saavutatud ajaga 20,82 ja kuuenda kohaga oma eeljooksus. Kokkuvõttes jäi Niit 38. kohale. Edasipääsu taganuks 19 sajandikku kiirem aeg. 

Esimese eeljooksu võidab valitsev olümpiavõitja Usain Bolt ajaga 20,39. Edasipääsu sellest jooksust tagavad veel Aldemir da Silva Junior ja Isiah Young.

Teise jooksu võidab Euroopa üks suurimaid lootusi sellel alal Christophe Lemaitre ajaga 20,34. Teisel ja kolmandal kohal olid vastavalt Anaso Jobodwana ja Aaron Brown.

Kolmanda jooksu kiireim on Maurice Michell ajaga 20,54. Teisena pääses edasi Christian Malcolm ja kolmandana Michael Mathieu. Pärast kolme jooksu on kõige nõrgem aeg, mis edasipääsu tagaks 20,66.

Neljanda jooksu võitis üks favoriite Yohan Blake ajaga 20,38. Teine oli Bruno da Barros ja kolmandana lõpetas Jaysuma Saidy Ndure. Neljanda eeljooksuga läks edasipääsu kindlustav aeg ühe sajandiku võrra kiiremaks - nüüd on see 20,65.

Viiendas jooksus esimene stardikatse ebaõnnestus ning Alonso Edward diskvalifitseeriti. Teisel katsel kõik õnnestus ja Marek Niit oli enda jooksus kuues ajaga 20,82. Sellise ajaga mingisugust lootust edasipääsuks pole.

Kuuenda jooksu võitis Alex Quinonez senise parima ajaga 20,28. Teisena pääses edasi üks favoriite Wallace Spearmon ja kolmandana Shinji Takahira. 

Viimases eeljooksus näitas parimat minekut aja 20,58 jooksnud Churandy Martina, teine oli Kei Takase ja kolmas Jared Connaughton. 

ENNE EELJOOKSE:

Eeljooksud algavad kell 13.50, Niit on viiendas eeljooksus.

Poolfinaali pääseb iga eeljooksu kolm kiiremat ja lisaks kolm meest aegade põhjal.

Niidu nimele kuuluv Eesti 200 meetri rekord on 2011. aastal joostud 20,43, käesoleal hooajal on Niidu parim aeg 20,93.

Viiendas jooksus jagab Niit isiklike rekordite võrdluses Saint Kitts ja Nevise esindaja Antonie Adamsiga neljandat kohta. Parima isikliku rekordiga on Edward Alonso Panamalt, kes on 200 meetri distantsi läbinud 19,81ga.

100 meetris Niit eeljooksust edasi ei pääsenud, saades ajaks 10,40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles