Rock tuleb Tartusse tagasi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu korvpalli esindusmeeskond kannab algaval hooajal taas nime Rock. Emajõelinna korvpalli eestvedajad tutvustasid täna muudatusi võistkonnas ning edasisi plaane.

Rock on viimasel kümnendil olnud Eesti üks emotsionaalsemaid kaubamärke. Otsustasime, et see võitlev bränd on vaja Eesti sporti tagasi tuua, ütles Tartu Ülikooli kantsler Andres Liinat.

Liinat lisas, et täna sõlmitav kokkulepe laiendab meeskonna toetajaskonda ning tõenäoliselt saame seda ka korvpalliplatsil näha.

Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm märkis omalt poolt, et korvpall pole Tartus üksnes ülikooli asi, vaid et palju laiema ringkonna ja linna huvi. Tartu Rock on siiani paljudele emotsionaalse sportliku väärtuse looja.

Tartu linnapea Urmas Kruuse avaldas omakorda headmeelt, et meeskond Rocki nime juurde naasis. Samuti avaldas ta tunnustust korvpalliklubi tööle, mis kaasab inimesi korvpalli juurde noortest kuni tippkorvpalluriteni välja. Meer lubas, et teeb volikogule ettepaneku sõlmida korvpalliklubi toetamiseks pikaajalisem, kolme- kuni viieaastane, leping.

Saku õlletehase juht Margus Kastein lausus, et õlletehas on olnud korvpalli tuline toetaja kaua ning üks suuremaid projekte on nende jaoks olnud Tartu korvpallimeeskonna toetamine. Veel kiitis Kastein Rocki erilist aurat: «Vähe on selliseid kaubamärke, mida rahvas hüüab vabatahtlikult.»

Saku juht tundis lisaks rõõmu, et korvpalli toetajate seas on nüüd ka Tartu linn ning suurtoetaja võib olla kindel ka partnerite panuses tulevatel aastatel.

Järgnes sümboolne ühiste kavatsuste protokolli allkirjastamine. Kastein, Kruuse, Kalm ja Liinat andsid oma allkirja korvpallide peale.

Tuleva hooaja eelarve on mõnevõrra suurem kui mullune, märkis ülikooli kantsler. Ta täpsustas, et selle suurusjärk jääb kolmveerand miljoni euro kanti. Saku toetus moodustab eelarvest umbes viiendiku. Liinat lisas, et jätkuvad tõsised läbirääkimised Tartu ettevõtetega toetuse suurendamiseks.

Meeskonna eesmärkidest rääkides nimetas Liinat edukat esinemist Eesti ja Balti liigas ning FIBA EuroChallenge'i sarjas vähemalt teise ringi jõudmist.

Uutest mängijatest nimetas Liinat Joosep Toome siirdumist Kalevist Rocki. Toome asus ka Tartu Ülikooli füsioteraapiat õppima. Läbirääkimised käivad ka mitme teise mängija meeskonda toomiseks. Nende nimesid ei soostunud Liinat esialgu nimetama.

Rocki kaubamärgi vahepealset kadumist Tartu korvpallimeeskonna juurest põhjendas Saku juht Margus Kastein muudatustega turunduses. «Rocki kaubamärk osutus aga nii võimsaks, et selle tagasitoomine näis selle hooaja eel vältimatu.» Rocki nime jääb meeskond kandma nüüd vähemalt kolmeks aastaks. Õllemüügis olevat Rock jätkuvalt esimese nelja müüduima kaubamärgi seas Eestis ja nii juba neli aastat.

Meeskonna peatreener Gert Kullamäe rääkis mõne sõnaga ka mängivatest meestest. Senised mehed peaasjalikult jätkavad, ütles Kullamäe. Tema kinnitusel on meeskonnas teiste seas kindlasti Silver Leppik, Rain Veidemann; Marek Doronin, Timo Eichfuss, Rain Raadik. Veteranmängijad Valmo Kriisa ja Vallo Allingu. «Kriisa tõenäoliselt jätkab, Allingu veel kahtleb.»

Tulemas on ka välismängijaid, kes liituvad 20. augustil, mil algb laager. Publik näeb Rocki palliplatsil eeldatavalt 11. septembrist. Peatreener Gert Kullamäe tööleping kehtib esialgu tuleva aasta kevadeni.

Hiljem teatas Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi, et on sõlminud lepingu 27-aastase ameeriklase Justin Ingramiga, kes hakkab meeskonnas täitma mängujuhi kohta. 185 cm pikkune Ingram mängis möödunud hooajal Ungari liigas 10. kohale tulnud Debreceni Factum Spordis.

Tema eelmisel hooaja 26 mänguga keskmiselt kogutud 24,6 punkti oli liiga parim näitaja. Lisaks andis ta keskmiselt 5,7 korvisöötu võttis 3,7 lauapalli ja tegi 2,4 vaheltlõiget mängus.

Alates 2007. aastast Euroopas mänginud Ingram veetis neli hooaega Prantsusmaa meistriliigas, mängides seal nelja erineva klubi eest. Ülikoolikorvpalli mängis ta NCAA I Divisjoni meeskonnas Toledo Rockets, kus ta oli meeskonna üks liidreid.

Ingram peaks meeskonnaga liituma koos teiste välismängijate – tsentri Ivan Neljubovi ning ääremängija Egidijus Dimšaga – augusti teises pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles