Prantsusmaal kukkunud Taaramäe pääses ehmatusega

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Margus Ansu / Postimees

Profirattur Rein Taaramäe alustas täna Prantsusmaal laupäevani kestvat Tour de l’Aini velotuuri, lõpetades esimesel 157,4 km pikkusel etapil peagrupis ja saades kirja 96. koha.

Etapp lõppes grupifinišiga, kus oli parim valgevenelane Jauheni Hutarovitš (FDJ-Big Mat) argentiinlase Lucas Sebastian Haedo (SaxoBank) ja sakslase Gerald Cioleki (Omega) ees.

«Esimene 160- kilomeetrine päev seljataga. Oli palav, kuid mitte väga raske. Juba enne starti oli selge, et peaks tulema grupifiniš,» kirjutas Taaramäe oma blogis mänguportaalis paf.com.

Etapp ei möödunud eestlase jaoks ehmatuseta, sest kümmekond kilomeetrit enne lõppu elas Taaramäe üle kukkumise. «Sõit oli minu jaoks üsna rahulik, kuid viimased 10 km oli päris valus, sest kui punt kolmeks lagunes, olin oma pundi taga,» kirjeldas Taaramäe.

«Vaatasin üle vasaku õla ja nii kui pilgu ette sain, tuli üks Columbia tiimi rattur suure poognaga minu suunas. Reageerimiseks aega polnud. Hea, et lenksust kinnigi sain. Korraldasin siis ühe mehe maoka ja kukkusin parema külje peale. Õnneks oli hoog üsna suur ja kõrvetasin enda nahka vaid asfaldil libisedes. Väga must hooaeg ikka. Pole vist elus neli korda hooaja jooksul pikali pannud,» kirjutas eestlane.

Üldjoontes hindas Taaramäe sõidu siiski enam-vähem positiivseks. «Kui teised kurtsid krampe ja osad favoriidid nagu Pinot ning Rolland ei tundunud väga head, siis mul täna probleeme polnud. Natuke olin blokis kahest kergest päevast, mis tuurile eelnesid, aga raskusi polnud,» märkis ta.

Homme sõidetakse tuuril koguni kaks korda – hommikul on kavas 85 km pikkune etapp ja õhtul 11 km pikkune meeskondlik eraldistart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles