Kanter: vorm lubanuks isegi paremat

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter (vasakul) oma juhendajalt õnnitlusi vastu võtmas.
Gerd Kanter (vasakul) oma juhendajalt õnnitlusi vastu võtmas. Foto: Liis Treimann

Londoni olümpiamängudelt Eestile teise medali toonud kettaheitja Gerd Kanter tunnistas võistluse järel, et põhimõtteliselt on ta pronksmedaliga rahul, kuid hing ihanuks siiski enamat.

«Hõbe oleks olnud selles mõttes parem, et Aleksander Tammertil on olümpiapronks olemas ning sellisel juhul oleks meil kahepeale olnud täiskomplekt medaleid,» rääkis Kanter Vikerraadiole. «Päris rahul siiski lõpptulemusega ei ole, kuna vorm oleks lubanud isegi paremat tulemust.»

Kanter tegi oma kõige pikema heite viiendal katselö, kus ta sai kirja 68.03. Esikoha võitis sakslane Robert Harting 68.27ga ja hõbeda iraanlane Ehsan Hadadi 68.18ga.

«Teisel katsel oli kõige suurem purakas sees, kuid ketas läks siis kahjuks natuke vara käest ära. Kokkuvõttes medal on medal ja selle üle tuleb rõõmus olla. Usun, et rahvas on koos minuga rõõmus,» sõnas Kanter. «Arvan, et oli kaasakiskuv võistlus. Kokkuvõttes oli see ju ühe katta jagu, mis meid (esikolmikut) lõpuks lahutas.»

Tänase võistluse järel seadis Kanter sihte juba ka järgmiste suurvõistluste suunas. «Järgmistel aastatel on samuti võimalusi kirkaid medaleid võita ja järgmise aasta Moskva MMile lähen väga motiveeritult. Rio olümpia on mul ka nüüd juba plaanis,» lisas Kanter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles