Kanter soovis esitada Hartingu vastu protesti

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Harting
Robert Harting Foto: Liis Treimann

Londoni olümpial kettaheites pronksmedali saanud Gerd Kanter soovis esitada protesti võitjaks tulnud sakslase Robert Haringu vastu. Protesti ametliku vormistamiseni siiski ei jõutud, kuna kohtunikud tegid Eesti kergejõustikukoondise tiimi juhile Aivo Normakule selgeks, et võidumees pole reeglite vastu eksinud.

Kanterile valmistas pahameelt Hartingu heitekäe nimetissõrme ümber olnud plaaster. «Minu teada on reeglites kirjas, et plaaster võib olla vaid sel juhul, kui sõrm on katki. Kui seda kasutatakse aga mugavama tunde saavutamise eesmärgil, on see ebasportlik,» selgitas Kanter. «Juhtisin sellele kohtuniku tähelepanu. Kohe pärast seda heitis ta oma parima tulemuse.»

Kohtunikud väitsid Kanterile, et reeglit on muudetud, ent eestlased otsustasid siiski asja põhjalikumalt uurida. Peakohtuniku poolt tehti aga Normakule selgeks, et kui ala vanemkohtunik on plaastrist teadlik, võib seda kanda. «Kohtunik kinnitaski, et ta oli teadlik ja meil polnud mõtet protesti edasi ajada,» märkis Normak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles