Esimest olümpiakulda püüdev Brasiilia näitab MMi eel võimu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar (vasakul), Neymar (keskel) ja Romulo järjekordset brasiillaste väravat tähistamas.
Oscar (vasakul), Neymar (keskel) ja Romulo järjekordset brasiillaste väravat tähistamas. Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängude jalgpalliturniiril on ette tulnud mitmeid üllatusi, kuid ühe suurema favaoriidina OMile sõitnud Brasiilia koondis on siiski jõudnud finaali. Brasiillased alistasid poolfinaalis 3:0 Lõuna-Korea ning finaalis minnakse nüüd vastamisi Mehhikoga.

Kui Brasiilia koondis on tulnud viiekordseks maailmameistriks, siis olümpiamängudel ei ole neil kõige paremini läinud ja kuldmedal on neil seni võitmata. Kahel korral on Brasiilia võitnud olümpiaturniiril hõbemedali (1984. ja 1988. aastal) ning kahel korral on kaela saadud pronksised autasud (1996. ja 2008. aastal).

«Brasiilia mängis viimati olümpiafinaalis 24 aastat tagasi ning see näitab, et sinna pole kerge pääseda. Meil on alati olnud kvaliteetseid mängijaid ja finaali pääsemine näitab selle meeskonna potentsiaali,» sõnas brasiillaste juhendaja Mano Menezes The Guardianile.

Brasiilia edu olümpiaturniiril tasub jälgida eriti hoolikalt, kuna kahe aasta pärast võõrustavad nad MM-finaalturniiri ning kindlasti näeme suurt osa praegusest olümpiakoondisest ka MMil.

Olümpial mängiva Brasiilia koondise ridadesse kuuluvad sellised noored tähtmängijad nagu Neymar (20-aastane), Oscar (20) ja Lucas Moura (19), kelle eest on Euroopa suurklubid valmis lauale laduma meeletuid rahasummasid. Oscari on endale krabanud juba Chelsea, Lucas Mourat sihib Manchester United ja Neymari ukse taga seisavad järjekorras põhimõtteliselt kõik Euroopa suurjõud. Nii oli eilset Lõuna-Korea vastu toimunud poolfinaali jälgima tulnud ka Manchester City peatreener Roberto Mancini.

Siia nimekirja võib lisada veel endast Euroopa jalgpallis juba märkimisväärse märgi maha jätnud Hulki (26), Alexandre Pato (22) ja maailma üheks paremaks keskkaitsjaks peetava Thiago Silva (27) ning seni veel koduliigas palliva, kuid OMil juba kuus väravat löönud ründaja Leandro Damiao (23). Seega tasub kõikidel brasiillaste tegemistel silma peal hoida.

Meeste jalgpalliturniiri finaal peetakse Londoni olümpial laupäeval Eesti aja järgi kell 17.00 Wembley staadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles