Kanter: olümpiamedaliga ei peaks eksperimenteerima

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Liis Treimann

«Olümpiamedal on selline asi, millega ei peaks väga palju eksperimenteerima,» arvas Londoni olümpiamängudel kettaheites pronksmedali võitnud Gerd Kanter pärast autasustamist. Ta leidis, et Londoni autasu on meeldivalt klassikaline. «Mina teeksin olümpiamedali lihtsalt veel paksema ja suurema, et see paistaks teiste hulgast paremini välja. Midagi sellist, mida saad viia koju ja öelda, et sain korraliku saagi.»

Kuigi meeste kettaheite võistlus peeti maha teisipäeva õhtul, said selle etenduse kangelased oma autasud kätte alles kolmapäeva õhtul. Neli aastat tagasi ise poodiumi kõrgemal astmel seisnud Kanter tunnistas, et madalamatel astmetel seismine enam sellist emotsiooni ei tekita.

«Emotsioonid sain kätte vahetus võistluses. Poodiumil mängitakse hümni ju vaid ühele mehele,» märkis ta. «Loomulikult oleks tahtnud ise kõrgemal seista, kuid mis teha… see on asi, mis tuleb meelde jätta, et siis treeningutel meenutada.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles