Laupäeval kihutatakse Kiltsi lennuväljal üle 300 km/h

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janis Piiritalo oma Audi S6 Avantil
Janis Piiritalo oma Audi S6 Avantil Foto: Marek Potti

11. augustil toimub Haapsalu lähistel Kiltsi lennuväljal kuuendat korda peetav 1 miili paigaltstardiga lõppkiirusvõistlus AC Mile.

Võistluse läbiviijaks on Eesti Audi Klubi, mis korraldab ka varasuviti toimuvaid One Mile Challenge-nimelisi lõppkiirusvõistluseid. Et aga AC Mile sarja üritused toimuvad ajaliselt hiljem, mis annab tipptegijaile võimaluse oma võistlusautod tippvormi seadistada, siis on AC Mile’l saavutatavad lõppkiirused reeglina suuremad. Näiteks AC Mile 2011 üritusel saavutas vähemalt 300km/h tulemuse koguni 5 võistlejat.

Tänavusele üritusele on juba registreerunud 64 osalejat, sealhulgas eelmise AC Mile üldvõitja ja Eesti miilivõistluste rekordiomanik (319 km/h) Aleksandr Ljahh Nissan Skyline GTR’il. Mõõduvõtt toimub kolmes võistlusklassis, eriauhinnad on kiireimale naisvõistlejale ja diiselautoga osalejale. Soovijatel mõõdetakse kiirust ka 1km märgise juures. Võistlussõidud algavad kell 13.00, pilet pealtvaatajaile maksab 5 eurot. Lisainfot saab aadressilt www.onemile.ee.

Lõppkiirusvõistlused on Eestis kogumas populaarsust, kuna pakuvad kiirusejanustele turvalist ja seaduslikku võimalust enda ja oma auto võimeid proovile panna. Võistlus on orienteeritud tänavasõidukõlbulikele autodele, mille hulgas aga on alati esindatud nii mõnigi silmale ja kõrvale naudingut pakkuv kiire eksootiline sõiduvahend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles