Wigginsi varjus olnud Froome on Vueltal Sky esinumber

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christopher Froome
Christopher Froome Foto: SCANPIX

Jalgrattaspordi suurvõistlusel Tour de France’il meeskonnakaaslase Bradley Wigginsi järel teise koha saanud ja olümpiamängude grupisõidus Mark Cavendishi heaks tööd teinud Chris Froome on Hispaania velotuuril Vueltal Sky meeskonna esinumbriks.

Tuuri võitnud ja olümpial temposõidus kulla võitnud Wiggins jääb eemale ja nii aitavad Froome 18. augustil algaval tuuril Juan Antonio Flecha, Sergio Henao, Danny Pate, Richie Porte, Ian Stannard, Ben Swift, Rigoberto Uran ja Xabier Zandio. Mullu lõpetas Froome Vuelta teise kohaga.

«Mul oli algusest peale plaanis Vueltal võistelda. Lähen sellele tuurile meeskonna esinumbrina, kuid see ei tähenda, et meil poleks teisi sõitjaid, kes suudaks üldarvestuses kõrgete kohtade eest võistelda,» sõnas Froome ise.

«Rigoberto (Uran – toim) ja Sergio (Henao – toim) on väga andekad ja ka Richie (Porte – toim) võib hea võistluse teha. Annan endast parima ja teen seda, mida meeskond nõuab. Kui keegi teine on minust paremas seisus, siis aitan neid rõõmuga,» lisas Froome

Tema meeskonnakaaslane Ben Swift, kes on Mark Cavendishi eemalejäämisel meeskonna esisprinter, on Vuelta eel samuti lootusrikas. «Vueltal on meil tugev ja tasakaalustatud meeskond. Meil on sõitjaid, kes toetavad Froome'i mägedes ja ma usun, et ta teeb hea võistluse. Sellel hooajal on ta olnud uskumatult hea ja ma usun, et ta suudab oma head vormi hoida.»

«Ma olen väga põnevil, et saan olla meeskonna esispritner. Ilmselt avaneb mulle tuuri jooksul ohtralt võimalusi ja ma annan endast parima, et teenida esimene etapivõit suurel velotuuril,» kommenteeris Swift enda lootusi Vuelta eel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles