Koondisele valmistab muret kesine lauavõitlus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Venelt oodatakse tänavu suurt panust.
Siim-Sander Venelt oodatakse tänavu suurt panust. Foto: Toomas Huik

Eesti korvpallikoondis lõpetas eile Gruusias kontrollturniiri ning sellega on kõik kohtumised enne EM-valiksarja peetud. Kokku on tänavuse suve saagiks seni üks võit ja viis kaotust. Viimati jäid eestlased lisaajal 84:92 alla Valgevenele, seejuures veel poolajaks juhtis Eesti 45:34.

«Alguses saime hea rütmi kätte ja mängisime hästi, kuid kolmandal veerandajal hakkasime väsima ja andsime natuke järele,» rääkis peatreener Tiit Sokk. Kuigi Gruusias toimunud turniiril pidi Eesti kõigis kolmes matšis vastu võtma kaotuse, oli juhendaja sõnul näha ka positiivseid märke.

«Olime kõikides kohtumistes korralikult mängus sees ja võitlesime hästi, kui mõned minutid välja arvata,» täpsustas Sokk. Tänavu suvel jäävad Eesti koondise tegemistest kõrvale korvialused jõud Joosep Toome ja Vallo Allingu. Senised kontrollkohtumised on aga juba ka näidanud, et lauavõitluses jäädakse kohati hätta. «Ainuke suur mure ongi praegu lauavõitlus.

Lasime ka nüüd Valgevenel võtta koguni 21 palli ründelauast, mida on liiga palju, » tõi Sokk välja ühe suurema probleemi. «Peame sellele rohkem rõhku panema ja valikmängudes paremini tegutsema. Kolmandal järjestikusel mängupäeval andis meestel juba väsimus ka tunda.»

Eesti koondisel on sellega kontrollkohtumised peetud ja ees ootab kuu aja jooksul kümme EM-valikmängu. Esimene kohtumine on kavas juba järgmisel nädalal, kui 15. augustil võõrustatakse Slovakkia rahvuskoondist. Sellele järgneb 18. augustil võõrsil toimuv matš Iisraeliga. «Eks valikmängudes peavad põhiraskust kandma kaheksaüheksa meest ning loodetavasti peavad nad sellele koormusele vastu,» sõnas Sokk.

«Järgnevatel päevadel tuleb jälgida, et mehed oleksid tähtsateks kohtumisteks värsked.» Praegu valmistab koondisele kõige rohkem muret tagamängija Rain Veidemani olukord.

Tagamängija ei saanud Gruusias toimuval turniiril koondist aidata, kuna tema paremasse põlve on tekkinud põletik. Nii oligi Veideman kodus arstide hoole all, et saada valikmängudeks mängukorda. Siiski pole lõplikult kindel, et ta meeskonda järgmisel nädalal aidata saab.

«Loodetavasti on ta ikka lisandumas. Ta oleks meie võistkonnale kindlasti vajalik lisakäik, » sõnas peatreener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles