Alonso ennustab konkurentsi tihenemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso
Fernando Alonso Foto: AP / Scanpix

Renault’ meeskonna eest sõitev Fernando Alonso usub, et algavast vormel-1 hooajast ei tule enam tavapärane Ferrari ja McLareni lahing, vaid nüüd peaks kolm-neli tiimi teistest veidi paremad olema.


Alonso ja tema tiimikaaslase Nelson Piquet’ autod pole hooajaeelsetel testidel just kõige kiiremad olnud, ent Alonso on veendunud, et isegi kui tänavusel esimesel etapil, märtsi lõpus Austraalias Melbourne’is peetaval GP-etapil paremate hulka ei jõuta, muutub auto üha paremaks.



«Praegu ei suuda me Ferrari, Brawni ega BMW aegadega võistelda,» arutles kahekordne maailmameister Alonso sel nädalal Barcelonas toimuval testimisel. «Tuleb loogiliselt mõelda.


Kui lõpetan siinsel testil viiendana, saaksin võistlustel kümnenda koha, sest siin tohib iga tiim olla esindatud vaid ühe autoga. Seega kolm-neli meeskonda on meist paremad.»



«Ma ei mõtlegi praegu Melbourne’i etapi võitmisele, kuna hooaeg on nii pikk,» lisas Alonso. «Reeglites on palju muudatusi tehtud, seetõttu ei tohiks tänavune hooaeg ainult Ferrari ja McLareni lahinguks kujuneda. Kaotame kiireimatele üksnes paar kümnendikku, seega oleme paremas olukorras kui aasta tagasi.»



Barcelonas peetavatel testipäevadel on üsna kehvas hoos olnud McLarenil sõitev maailmameister Hamilton, samas kui endine Honda meeskond, uue nimega Brawn GP’ on hiilgavaid aegu näidanud. Kolmapäevase testipäeva kiireim oligi tiimi esinumber Jenson Button.



Alonso kahtlustab, et kuna Brawn GP-l on vaja endale sponsoreid leida, testitakse autosid väiksema kütusekoguga, et kiirete aegadega meedia tähelepanu köita. «See pole normaalne, et nad oma esimesel testil nii kiired on,» arvas Alonso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles