Lakersiga liitunud Howard: see kõik on ebareaalne

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dwight Howardist sai Los Angeles Lakersi mängija.
Dwight Howardist sai Los Angeles Lakersi mängija. Foto: SCANPIX

Ookeanitaguse korvpalliliiga NBA üks suurimaid staare, keskmängija Dwight Howard liikus suurtehingu käigus Orlando Magicust Los Angeles Lakersi ridadesse, tehes Lakersist ühe võimsama eesliiniga meeskonna liigas.

Howard hakkab ka uues meeskonnas kandma särki numbriga 12.

Howard on Orlandost lahkuda soovinud juba pikka aega, teda seostati lisaks Lakersile veel mitmete meeskondadega. «Ma ei suuda uskuda, et see on viimaks teoks saanud. See on ebareaalne,» rääkis Howard eilsel ametlikul esitlusel. «Olen lõpuks osa Los Angeles Lakersist, kuid see pole mulle veel täielikult kohale jõudnud.»

Hetkel pole veel selge, kas Howard saab oma uut meeskonda aidata kohe hooaja alguses, sest eelmise hooaja lõpus tehti talle seljaoperatsioon. «Tunnen ennast hästi ja lähen iga päevaga tugevemaks. Loodan, et arstid annavad loa mängida hooaja alguses,» kommenteeris peategelane oma seisundit.

Suurtehing hõlmas lisaks Howardile 11 mängijat, nelja meeskonda ning viite draftivalikut.

Lakersi jaoks oli suurim pluss see, et Howardi hankimiseks ei pidanud nad loobuma meeskonna ühest senisest liidrist Pau Gasolist. Ära saadetakse Andrew Bynum, kelle uueks koduklubiks saab Philadelphia 76ers. Philadelphia saab endale ka seni Orlandos mänginud Jason Richardsoni. Lakers saab Orlandolt lisaks Chris Duhoni ja Earl Clarki.

Samuti on tehingusse segatud Denver Nuggets, kellega liitub 76ersi pallur Andre Iguodala. Magic saab Howardi asemele aga Nuggetsist Arron Afflalo ja Al Harringtoni, 76ersist Nikola Vucevici ja Maurice Harklessi ning lisaks kõigilt kolmelt ülejäänud klubilt ühe tulevase draft'i avaringi valiku. Los Angelesest siirduvad Denverisse Josh McRoberts ja Christian Eyenga.

«Tundub, et Superman on lõpuks kodu leidnud,» kirjutas Lakersi liider Kobe Bryant oma Facebooki lehel. Superman on võimsa keskmängija hüüdnimi. «Lakers sai hakkama tehinguga, mis hoiab meeskonda tiitlipretendentide ringis veel pikka aega pärast seda, kui mina meeskonnast läinud olen,» lisas Bryant.

Hiljuti liitus meeskonnaga vanameister Steve Nash, kes vaatamata oma 38 eluaastale on jätkuvalt liiga üks parimaid mängujuhte. Seega on Los Angelesel lisaks tugevale eesliinile ka tugev tagamängijate paar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles