Urmas Tali viis Riento esmakordselt play-off'i

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu peatreener Urmas Tali (keskel).
Pärnu peatreener Urmas Tali (keskel). Foto: Toomas Huik

Viiendat hooaega Soome kõrgliigas osalev võrkpalliklubi Mutala Riento jõudis tänavu peatreeneri Urmas Tali ja temporündaja Meris Merisaare toel esmakordselt

play-off

'i.

Et tähelepanuväärne sündmus kõigile meelde jääks, korraldati etendus, millesarnast näeb üliharva, vahendab volley.ee.



Vaheturniiri otsustava kolmanda kohtumise algus külla tulnud Raisio Loimuga kuulutas kaks esimest geimi 25:22 ja 25:21 võitnud Rientole kiiret seljavõitu. Siis keeras Loimu kohtumises uue lehekülje.



Kaks järgmist geimi kuulusid Loimule 25:18 ja 26:24, hoolimata sellest, et Riento juhtis neljandas 24:22. Viienda geimi stsenaarium oli Tali sõnul täielik loterii-allegrii. Neljanda geimi valusast kaotusest löödud Riento jäi kaotusseisu 2:5, 4:8, 5:10 ja 7:12. Kuid alles siis hakkas juhtuma...



Venetsueela diagonaalründaja Ismel Ramose kaks ebameeldivat servi, kaks kaitses kätte saadud palli ja kaks Ramose rünnakut aitasid Rientol vähendada vahe miinimumini 12:13. Seejärel oli rünnakul edukas Timo Leikas, sama mees põrutas kohe ka ässa ning mängu lõpetas Loimu ebaõnnestunud löök.



Tähtsat rolli etendas ka terve mängu kaasa teinud Merisaar. Kuigi rünnakul lõi ta kümnest rünnakust maha vaid kolm (seitse jäi mängu), olid tema kolm blokki ja viiendas geimis serveeritud äss Rientole suureks abiks.



«Tõsi, vahepeal pidin talle kõvas eesti keeles meelde tuletama, milleks ta võrgu all on. Meris jättis paar üle võrgu tulevat palli löömata,» lisas Tali.



Hingetõmbepausi Rientole palju ei jää, sest juba homme kohtutakse kolme võiduni peetava veerandfinaalseeria avamängus Pielavesis sealse Sampoga, kellele põhiturniiril kahel korral alla jäädi.



«Ka Loimuga oli sama seis,» võrdles Tali. «Sampo on kogenud meeskond, kuid näidanud ebastabiilset mängu. Nad võitsid kahel korral põhiturniiri parimat Rovaniemi Santasporti, kuid kaotasid samas ka palju nõrgematele. Kui meil tuleb hästi välja ja Sampo oma taset välja ei mängi, on lootus neid hammustada.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles