Kink naudib murede kiuste uut elu Itaalias

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agentide ja advokaatide kadalipu asemel tervitasid Tarmo Kinki Eestis jalgpalli suvelaagris osalevad lapsed.
Agentide ja advokaatide kadalipu asemel tervitasid Tarmo Kinki Eestis jalgpalli suvelaagris osalevad lapsed. Foto: Andres Haabu

Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Tarmo Kink on küll juba mõnda aega Itaalia Serie B ehk esiliigaklubi A.S. Varese 1910 mängija ja osalenud ka mitmes kohtumises, ent klubi pole teda seni ametlikult esitlenud. Põhjus peitub eestlase kohtuvaidluses agentidega.



Kink ise kinnitas enne Eesti koondise tänast maavõistlust Poolaga, et tema kuulumine Varese nimekirja pole siiski vähimalgi määral kahtluse all. «Osalesin ju karikamängus, mis on igati ametlik kohtumine,» viitas ta 12. augustil peetud Coppa Italia duellile, kus Varese võitis Pontisolat 2:1. Kink sekkus mängu varumeeste pingilt teise poolaja alguses.

Uue lepingu üksikasjadest ei tahtnud Vareses särki numbriga 15 kandev Kink aga sellegipoolest suuremat rääkida. «Mul oli ja on vaja agentidega paar küsimust lahendada, advokaadid ajavad neid asju. Ei oska praegu isegi täpselt öelda, millal see olukord võiks lõplikult laheneda,» tunnistas ta. Täpselt samadel põhjustel ei soostunud Kink avaldama ka seda, kui pikaks perioodiks leping sõlmiti.

Jalgpalli mängimist seadusepügalad aga tema sõnul ei mõjuta. «Kas tundub, et need on seganud?» muigas ta. Üle kuu aja Vareses treeninud Kink on rahul nii meeskonna kui ka uute kaaslastega. «Tippvormi veel ei ole, aga praegu ei peagi olema. Tunne on hea, olen saanud ilusti treenida ja mängida, kõvad laagrid on seljataga. Meeskonnast on igati positiivsed muljed, tegu on professionaalse tiimi ja mängijatega. Inimestena on nad muidugi emotsionaalsed nagu kõik itaallased,» sõnas Kink, kes kavatseb enda sõnul hakata septembris ka itaalia keelt õppima. «Tahaks juba praegu, aga ei saa, augustis ju Itaalias kõik puhkavad!» naeris ta.

Eelmisel hooajal jäi Varese Serie Bs viiendaks ja jõudis play-off’i finaali, kuid kaotas seal kahe mängu kokkuvõttes Sampdoriale. «Usun, et siht on sama, mis mullu – tõusta Serie Asse,» ütles Kink. «Sõltub muidugi, kui tugev meeskond kokku saadakse, aga arvan, et praegusesse koosseisu tuleb veel lisa.»

Täna õhtul kell 21.45 Lilleküla staadionil algavat koondisemängu Poolaga hindas Kink uut valiktsüklit silmas pidades heaks ettevalmistuseks. Suvealguse mängud on tema sõnul juba möödanik. «Pea tuleb sellest prahist puhtaks saada. Poola on suure ajalooga jalgpalliriik, meile kindlasti tugev ja hea vastane. Tahaks tulemust, aga samas ka uuesti mõnusat rütmi leida,» avaldas ta lootust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles