Arbet: see oli «peab võitma» mäng

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Arbet
Gregor Arbet Foto: Andres Haabu / Postimees

Eesti korvpallikoondise üheks raudvaraks tõusnud Gregor Arbeti sõnul oli hea, et EM-valiksarjas sattus esimeseks vastaseks just Slovakkia – tegemist oli meeskonnaga, kellest käis jõud üle ja kelle alistamine tekitas pika tsükli alustuseks positiivse emotsiooni.

«See oli «peab võitma» mäng,» nentis ta pärast 95:74 võidumängu. «Esimesel poolajal olime pisut krampis ja mäng ei jooksnud veel väga hästi, teisel poolajal saime aga oma asjad paremini käima,» vaagis Arbet ja nõustus ka väitega, et esimesest ärevusest aitasid üle igapäevaselt Itaalias pallivate Kristjan Kanguri ja Janar Taltsi korvid. Vaatamata kõigele viskas Eesti avapoolajal 51 punkti ja see tähendab meeskonna mängustiilis teatud muutust.

«Seda ei maksa arvata, et me hakkame igas kohtumises niimoodi punkte viskama, me pole selline meeskond. Meie jaoks on eelkõige tähtis ikkagi hea kaitsemäng,» sõnas Arbet, kes suutis edukalt ohjata vastaste kardetumat pallurit Anton Gavelit. Lõpuks kogus igapäevaselt Saksamaa tippklubis Bambergis mängiv mees vaid 9 punkti. Arbet ise suutis aga hea tabavuse juures koguda 14 silma.

«Gregor tegi Gaveli katmisel väga head tööd,» kiitis Eesti koondise peatreener Tiit Sokk üht oma pikaajalisemat usaldusmeest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles