Rannula naaseb koduliigasse, Hito leegionär läks sõjaväkke

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiko Rannula
Heiko Rannula Foto: Liis Treimann

Mullu korvpalli koduse meistriliiga autsaideri rolliga leppinud Valga püüab leida uut hingamist. Juba juuni lõpus palgati Tartust peatreener Tarmo Petter, tagasi tuuakse mitmed vahepeal mujal pallinud eksvalgalased – näiteks ühe hooaja Rakvere Tarvas veetnud Timo Oja ja vahepeal Euroopat vallutades Soomes ja Prantsusmaa tugevuselt neljandas liigas pallinud Heiko Rannula.


«Kadunud poeg on jälle tagasi,» viitas Valga klubi mänedžer Antti Vasar Rannula naasmisele. «Täna (eile – toim) liitus ta meie treeningutega. Nii tema kui Oja tegutsevad professionaalidena. Veljo Vares otsustas samuti muud tööd jätta ja veel kord korvpallile pühenduda.»

Mullusest koosseisust jäi Valga klubi nimekirja alles vaid neli meest. Seni mänedžeri ameti kõrvalt ka ise platsil käinud Vasar otsustas ketsid varna riputada. «Endaga ma ei arvesta, tegemist on niigi palju,» sõnas ta. «Proovime struktuuri laiendada ja katta ära kogu Lõuna- ja Kagu-Eesti. Praeguses seisus on kindlasti kergem koos tegutseda.»

Olulisi lisajõude saab Valga ka Tartu Rocki ridadest. Nii siirduvad kevadel meistriliigas hõbeda saanud meeskonnast piirilinna Kristjan Evart ja Taavi Leok. Suurt perspektiivi nähakse samuti varem Tartu nimekirjas olnud, kuid mullu läbi Rapla ja Rakvere Valgasse siirdunud Joonas Järvelainenis.

«Peame leidma veel ühe suure mehe korvi alla. Lähinaabrite hinnad on väga kõrged, seepärast vaatame ilmselt mõne ameeriklase,» märkis Vasar. «Varsti alustame kontrollmängudega, peamisteks vastasteks on Läti klubid.»

Ameeriklasest tsentrit soovib palgata ka meistriliiga uustulnuk Kohtla-Järve Hito. Üks pealtnäha sobiv mängija oli neil juba välja valitud, kuid ootamatult selgus, et mees läks hoopis sõjaväkke.

«Oleme otsustanud, et ainsa lisajõuna palkame korvi alla mustanahalise mängija, kes oleks publiku jaoks atraktiivne,» rääkis Hito klubi president Raul Rõõmus. «Anname võimaluse oma mängijatele. Ainsad, keda juurde võtaksime, on Ida-Virumaalt pärit mehed – patriotism on ikka kõige tähtsam, näiteks Tartu vaim on ära lõhutud.»

Hito viibib praegu treeninglaagris Tuksis ja Rõõmuse sõnul rassivad noored mehed innukalt. Klubi presidendi sõnul tugineb kogu tegevus paljuski entusiasmile, sest suurt raha ei saa ta meestele maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles