Briti karmid maksuseadused hoiavad Bolti sealsetelt jooksuradadelt eemal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: SCANPIX

Maailma sprindikuningaks tituleeritud jamaicalane Usain Bolt näitas Londoni olümpiamängudel, milleks ta suuteline on.

Kui Suurbritannia oma karme maksuseadusi ei muuda, siis Bolti selle riigi jooksuradadel enam jooksmas ei näe, kirjutab The Telegraph.

Bolt ei olnud enne Londoni olümpiat kolm aastat Suurbritannias võistelnud. Londoni olümpial nõustus Bolt osalema alles pärast seda, kui olümpiasportlased vabastati maksudest.

«Niipea, kui Suurbritannia maksuseadust muudab, olen seal uuesti valmis võistlema. Briti saartel on suur jamaicalaste kogukond ning selle tõttu on mul seal fänne,» lausus Bolt.

Kinnitamata andmetel teenib Bolt aastas 25,5 miljonit eurot. Ta pistab võistlustel üsna suuri summasid taskusse ning ei ole ime, et Briti maksuamet tahaks sellest osa saada.

Bolt ei ole ainus, kellel Briti maksuseadused ei meeldi. Bolti agent Ricky Simms tõdes paar aastat tagasi, et Briti maksuseadused hoiavad mitmeid staarsportlasi sealsetelt võistlustelt eemale.

Bolti kõrval on üheks selliseks sportlaseks ka Hispaania tennisist Rafael Nadal.

«Maksustamine ei käi võistluse eest makstavate summade kohta. Nad maksustavad sponsoreid ja selle tõttu on Suurbritannias keeruline võistelda. Kui ma seal mängin, ma sõna otseses mõttes kaotan raha,» selgitas Nadal, miks ta tennise sünnimaal üsna vähe võistleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles