Konkurendid muretsevad vigastatud Nadali pärast: asi peab tõsine olema

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: SCANPIX

Maailma edetabelijuht Roger Federer, teine number Novak Djokovic ja tabeli neljas mees Andy Murray on kõik mures konkurendi Rafael Nadali pärast, kes on sunnitud põlvevalu tõttu loobuma aasta viimasest Suure slämmi turniirist US Openist.

Nadal ei ole saanud peaaegu kaks kuud tennist mängida ning on pidanud vahele jätma nii olümpiamängud kui ka Toronto ja Cincinnati Masters-turniirid. Tunamullu US Openi võitnud ja mullu finaali jõudnud hispaanlast vaevab krooniline põlvekõõluste põletik, mis on talle juba mitu aastat muret teinud.

«See pole üllatav, sest kirjutasin talle ja ta vastas, et seis pole üldse hea,» vahendab The Telegraph Federeri sõnu. «Mõistagi on tema loobumine tennise jaoks suur pettumus. Mulle meeldiks väga, kui tema nimi tabelis oleks. Võiks arvata, et tosin päeva enne turniiri algust on tal veel aega, et ennast terveks ravida. Aga kui ta nii varakult juba loobumisest teatab, peab asi tõsine olema,» nentis Federer kahjutundega.

«See on natuke hirmutav. Ilmselgelt tekib nüüd küsimus, kas ta sel hooajal üldse veel mängib. Kuid loodan, et tulevikus saab ta sellele tagasi vaadata kui väga targale otsusele,» lisas Federer.

«Rafa on tore konkurent, keda ma tunnen hästi nii väljakul kui ka väljaku kõrval,» lausus serblane Djokovic, kes Nadali mullu US Openi finaalis alistas. «Olen kindel, et kui ta vähegi mängida saaks, siis ta osaleks. Soovin talle kiiret paranemist.»

Nadalile jagus toetussõnu ka Murrayl, kes on ise samuti varem põlvetraumaga hädas olnud. «Tunnen talle kaasa, olukord on kindlasti raske. Tal on ennegi põlvevigastustega muret olnud. Loodetavasti saab ta puhata, ei kiirusta tagasitulekuga ja ravib põlved terveks, et ta saaks taas oma parimat mängu näidata,» lausus Murray.

US Open algab Flushing Meadowsi väljakutel 27. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles