Pühapäeval toimub Eesti pikim triatlonivõistlus

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triatlon.
Triatlon. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapeäval toimub Saku, Saue ja Keila kandis Mart Haruoja nimeline Eesti Täispikk Triatlon.

Võistluse peakorraldaja Urmas Paejärv 21CC Triatloniklubist sõnas, et osalemisest on teatanud 70 võistlejat. «Lisaks eestlastele on stardis võistlejaid Lätist, Soomest ja Venemaalt. Tänavu peaks varasemast tihedam olema konkurents naiste arvestuses,» rääkis Paejärv. «Mõnelegi triatleedile saab see olema esmakordne täispika triatloni läbimine. Meie soov ongi pakkuda just pikkade distantside jaoks treenivatele sportlastele võimalust ka triatloni ironman-distantsi Eestis läbida,» selgitas korraldaja.

Stardisireen kõlab 19. augusti hommikul kell 8 Saku vallas Tammemäe karjääris. Kokku läbivad sportlased pühapäeval 226 kilomeetrit: 3,8 km ujumist, 180 km rattasõitu ja 42,2 km jooksu. See teeb võistlusest Eesti pikima triatloni.

Peakorraldaja Paejärve sõnul loodavad korraldajad liiklejate mõistvale suhtumisele, sest triatloni rattasõit toimub sõiduteel – Tallinna ringteel Tammemäe ja Keila vahelisel lõigul ning Tallinna-Pärnu maanteel Kanama viadukti ja Ääsmäe vahelisel lõigul, kus sõidetakse 8 ringi. «Rada on valitud nii, et rattasõit segaks teisi liiklejaid võimalikult vähe, kuid ohutuse tagamiseks on vaja, et ka autojuhid liikluseeskirjadest ja reguleerijate juhistest kinni peaksid,» toonitas Paejärv.

Parimad kohad pealtvaatajatele on võistluskeskustes ning rattaraja värskenduspunktis Ääsmäel. Seal on toimuvast kõige parem ülevaade. Keila veekeskuse ees avatakse ka pereala, kus jagavad oma kogemusi ja lugusid Eesti tipud – Marko Albert ja Aleksandr Latin, toimuvad erinevad mängud ja jututoad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles