Valentino Rossi ähvardab loobuda, kui tulemused ei parane

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi.
Valentino Rossi. Foto: SCANPIX

33-aastane motolegend Valentino Rossi lausus kodumaisele ajalehele Gazzetta dello Sport, et kui tema tulemused järgmisel hooajal taas Yamahaga liitudes ei parane, teeb ta karjäärile lõpu.

Itaallane on pärast Yamahalt Ducati tiimi kolimist vaid kahel korral poodiumile tõusnud ning pärast seda, kui ta viimasel etapil Laguna Secas tagasihoidlikult kaheksandalt kohalt avarii tegi, tunnistas Rossi, et motivatsiooni leidmine läheb aina raskemaks.

Üheksal korral maailmameistriks tulnud Rossi sõnul näitaks see, kui ta ei suuda enam tulevikus oma sõidutaset tõsta, et tema aeg tippspordis on läbi saamas. «Võib-olla ütleb enamik sportlasi, et pikka aega püsiv kehv vorm neid ei mõjuta. Mina aga tajun seda väga selgelt,» sõnas Rossi.

«Seetõttu peangi enne võitudest ja kümnendast tiitlist rääkimist endale selgeks tegema, kas olen üldse taas võimeline kõrgete kohtade eest võitlema. Tõtt-öelda pole mul mingit kindlat tegevuskava. Tahan taas sõidust mõnu tunda ja naerul näoga starti tulla. Kui saan edaspidigi viiendaid-kuuendaid kohti, tähendab see, et minu aeg on läbi ja ma loobun – olen ju ikkagi juba 15 aastat võistelnud,» arutles itaallane.

Rossi hinnangul on ta samas korra juba sellisest seisust välja tulnud. «Mul on olnud sõitjana kaks elu. Võitsin järjest viis tiitlit, mida on suutnud ajaloos teha veel vaid kaks meest. Seejärel kaotasin, kuid tulin tagasi ja võitsin jälle. Loodame, et minust saab mees, kellel on ka kolmas elu,» avaldas Rossi oma unistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles