Teemantliiga korraldaja ei jõudnud Boltile nõutud stardiraha maksta

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: SCANPIX

Värske sprindi olümpiavõitja Usain Bolt ei jooksnud viimasel kergejõustiku Stockholmi teemantliiga etapil väga lihtsal põhjusel – korraldajate sõnul küsib jamaikalane startimise eest üle mõistuse palju raha.

«Kui ta igal aastal siin osaleks, oleksid meil näpud täiesti põhjas,» selgitas korraldaja Jan Kowalski ajalehele Expressen. «Pidasime temaga läbirääkimisi, aga siis hakkasime mõtlema, kas ta on ikka sellist hinda väärt. Samas pidime langetama otsuse juba enne olümpiat, teadmata, kuidas ta seal võistleb.»

Kui AFP soovis hiljem Kowalski ütlusi täpsustada, keeldus korraldaja täpsematest selgitustest, ent lausus, et kõikide sportlaste kutsumisel võetakse aluseks «erinevaid aspekte» ja viitas ka piiratud eelarvele.

Aastatel 2009-2011 kolm korda Stockholmis jooksnud maailma kiireima mehe puudumine avaldas aga etteaimatavalt tugevat mõju publikuhuvile – Expresseni sõnul oli staadionil tavapärasest tunduvalt rohkem tühje istekohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles