Riias selgus tänavune esimene Eesti meister autoringrajasõidus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW Cup klassi meistriks tuli Raimo Kulli.
BMW Cup klassi meistriks tuli Raimo Kulli. Foto: Tarmo Kalmist

Riias Bikernieki rajal sõidetud võistluse Riga Summer Race raames peeti ka järjekordne Eesti autoringraja meistrivõistluste etapp, kus selgus Eesti meister klassis BMW 325 Cup. Positiivse üllatuse valmistas Tõnu Soomer, kes oma võimsa BMW taas rajale oli toonud ja saavutas Baltic GT arvestuses teise koha.

BMW 325 Cup klassis oli ajasõidu kiireim Raimo Kulli (Forss Racing), kes sellega teenis ka ühe lisapunkti meistrisarjas. Kristo Krinpus (A2 Racing) jäi 0,683 ja Tõnis Hommik (ProRex) 0,819 sekundi kaugusele. Esimeses sõidus tegi hea stardi Hommik, kes tõusis kolmandalt kohalt teiseks ja võttis sihikule Kulli, sest oluline oli mitte lasta sarja liidril edu suurendada. Suure üritamisega Hommiku auto kahjuks aga rajal ei püsinud. Korralik väljasõit, mille käigus BMW sai tõsiselt kannatada, lõpetas Tõnis Hommiku võistlusnädalavahetuse. Noormees ise õnneks väljasõidus viga ei saanud.

Sõidu võitis Raimo Kulli, Krinpus oli teine ja Enar-Klaus Kunman (Ligur Racing) kolmas. Teises sõidus pakkus Krinpus Kullile tõsist konkurentsi, kuid Krinpuse rehvipurunemine lõpetas selle duelli. Kulli jõudis taas võitjana finišisse, Kunman oli teine ja Taavi Klooren (Forss Racing) kolmas. Krinpusele läks lohutuseks üks punkt kiireima ringi eest.

Teise sõidu lõpplahendus tähendas seda, et enne viimast etappi, mis sõidetakse septembri keskel uuel Audruringil, kaitses oma eelmise aasta Eesti meistritiitlit klassi BMW 325 Cup Raimo Kulli, kelle edu on selline, et konkurentidel teda enam püüda ei õnnestu.

Raimo Kulli: «Hooaeg on olnud põnev ja konkurendid on olnud väga tublid ning pakkunud häid võidusõite. Tõnisel ja Kristol ei olnud lihtne nädalavahetus, esimeses sõidus tõmbas minu taga välja sõitnud Tõnis korraks teistel ka hoo maha, mis tegi mulle asjad lihtsamaks. Teises sõidus tegi Kristo väga tugeva alguse ja istus mul sabas, kuid ilmselt oli sellel oma hind. Ta lõikas rohkem üle äärekivide ja see lõhkus ilmselt rehvi. Tänud Forss Racingule ja toetajatele, kes sellel aastal meiega koos on olnud, tiitel on väärt tasu tehtud töö eest!»

Tänavuse hõbeda ja pronksi saatuse peavad Audruringil selgitama Riiast teise koha saanud ja hetkel sarjas teisel kohal olev Kunman (149 p), Riias kolmas olnud ja ka sarjas kolmandale kohale tõusnud Klooren (136 p) ning Riias kokkuvõttes neljas olnud ja sarjas samuti neljandal kohal olev Krinpus (132 p). Omad võimalused on ka pärast Riiat teiselt kohalt viiendaks langenud Hommikul (120 p).

Kumho Challenge klassis sai taas etapivõidu Mantas Neverdauskas, kes võitis mõlemad sõidud, Steven Puust (ELEA Racing) oli kokkuvõttes teine, kohad sõitudes vastavalt teine ja kolmas. Martin Seppam oli kaheksas, Peeter Peek 12. Neverdauskas on ka sarja liider, edu Puusti ees on 30 punkti.

Tõnu Soomer oli üle mitme aasta oma BMW M3 GTR masinaga taas rajal, kuid tegu oli lihtsalt ühekordse projektiga. Ajasõidus oli mees Baltic GT klassi kiireim, üsna kindlalt võitis ta ka esimese sõidu. Teises sõidus oli Soomer samuti kindlal liidrikohal, kuid rehvipurunemise tõttu tuli tulla boksi rehvi vahetama. Pärast boksipeatust lõpetas Soomer sõidu oma klassi viiendal kohal, kokkuvõttes kuulus mehele Mareks Matvejevsi järel teine koht. 

Roland Feodorov sai klassis A2000 Atis Veismanise ja Marius Miskunase järel kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles