Odameistri edu saladus: viis aastat vanad jalanõud

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Mätas
Risto Mätas Foto: LIIS TREIMANN/

Meeste odaviskes tuli Eesti mesitriks Risto Mätas ning üle kuue aasta saadi meistrikuld üle 80-meetrise viskega. Viimasel katsel vormistas Mätas võidu tulemusega 80.50.

Mätasele andnuks siiski võidu ka paremuselt kaks järgmist katset. Hõbeda sai enam kui meetriga isiklikku rekordit parandanud Magnus Kirt tulemusega 76.97 ja pronksi 75.50 visanud Ahti Peder. Tanel Laanmäe jäi tulemusega 72.08 alles neljandaks.

«Läks ootuspäraselt, tegin esimese katsega korraliku tulemuse ja võisin rahulikult jätkata. Kahju on neljandast katsest, kus läksin napilt üle joone, see oli pikk vise. Kerge kangus oli sees, aga iga viskega läks asi paremaks ja tegin oma tulemuse ära,» ütles Mätas ETV-le.

Võidumees paljastas ka esikoha saladuse – hästi sisse kantud jalanõud. «Nende naelikutega olen viis aastat visanud, turunduslikku välimust neil pole, aga tulemuse teeb ära,» naeris Mätas. «Talvel võtan siiski lõpuks uued kasutusele, tuleb nendega ära harjuda.»

Mätast rõõmustas ka hõbedamees Kirt, kes on tema õpilane. «Magnus on super arengu teinud, ta on kõikidel tiitlivõistlustel visanud isikliku rekordi. Kindlasti on tal meetreid sees ja järgmisel aastal tuleb lisa,» kiitis Mätas hoolealust.

Sarnaselt enamikule Eesti tippudele näeb ka Mätast 25. augustil kuldliiga võistlusel. «Loodan seal tulemust parandada ja isiklikku rekordit kaugemale viia, siis saaks järgmisel hooajal parematele võistlustele peale. Praeguse rekordiga ma ei lepi,» lubas Mätas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles