Phelpsi agent usub, et tema hoolealune ei jää olümpiamedalitest ilma

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps
Michael Phelps Foto: SCANPIX

USA ujuja Michael Phelpsi agent Peter Carlisle kinnitas, et tema hoolealune ei jää Londoni olümpiamängudel võidetud medalitest ilma.

Phelpsi medalid sattusid ohtu, kui sportlane osales moebrändi Louis Vuittoni pildistamisel ning fotod ilmusid olümpiamängude ajal internetti, kirjutab San Francisco Chronicle.

Rahvusvahelise Olümpiakomitee ROKi reegel number 40 keelab aga sportlastele olümpia ajal reklaamida mängude väliseid sponsoreid.

ROKi reegli juures on selgesõnaliselt kirjas, et sellise rikkumise korral peab sportlane tagastama oma medalid ning diplomid, mis olümpiamängudel võideti.

«Ta ei rikkunud ROKi reeglit number 40 ja nii lihtne see ongi. Loeb ainult see, kas ta andis piltide kasutamiseks loa või mitte. Praegusel juhul Phelps luba ei andnud ja rohkem tema asjade üle kontrolli ei oma. Neid pilte ei olnud keegi veel ülegi vaadanud ja veel vähem oli nende avaldamiseks antud luba,» sõnas Carlisle.

Phelps võitis Londonis neli kuldmedalit ja kaks hõbemedalit ning kokku on ta karjääri jooksul võitnud olümpiamängudelt kokku rekordilised 18 kuldmedalit, kaks hõbedat ja kaks pronksi.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles