LeBron Jamesist võib järgmisel olümpial saada läbi aegade edukaim korvpallur

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lebron James
Lebron James Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängudel USA võidukasse korvpallikoondisesse kuulunud LeBron James soovib osaleda ka nelja aasta pärast toimuval Rio de Janeiro OMil.

James on seni osalenud kolmedel olümpiamängudel ning ette on tal näidata kaks kuldmedalit ja üks pronksmedal. Sarnane saavutus on ette näidata ka tema kaasmaalastel Carmelo Anthony’l ja David Robinsonil ning sellega on nad kõige edukamad meeskorvpallurid olümpiamängude ajaloos.

NSVLi koondises mänginud Sergei Belov ja Gennadi Volnov võitsid karjääri jooksul küll neli OM-medalit, kuid mõlemad said kirja vaid ühe kuldse autasu.

Nüüd on James aga teatanud, et ta soovib osaleda ka Rio mängudel ning seal medali võitmisega võib ta kerkida läbi aegade kõige edukamaks meeskorvpalluriks olümpiamängudel.

«Ma ei ole USA Korvpalliliiduga neid asju veel arutanud. Olen Rio mängude ajal 31-aastane ning kui mul ei ole vigastusi, siis ma tahaksin seal olla. Mulle meeldiks see väga. Mulle meeldib esindada oma riiki,» sõnas James AP-le.

Tänavu sai Jamesist esimene korvpallur Michael Jordani järel, kes on ühel aastal tulnud NBA meistriks ning valitud finaalseerias kõige väärtuslikumaks mängijaks ning seejärel triumfeerinud ka olümpial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles