Eesti koondise korvpallurid paiknevad statistikatabelite tipus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten-Timmu Sokk koondise särgis (palliga).
Sten-Timmu Sokk koondise särgis (palliga). Foto: SCANPIX

Eesti korvpallikoondis on alustanud EM-valiksarja kahe võiduga kahest mängust ning eestlased paiknevad ka statistikatabelites headel kohtadel.

Eestlaste mängujuht Sten-Timmu Sokk on keskmiselt teinud kolm vaheltlõiget kohtumise kohta ning sellega jagab ta selles arvestuses esimest positsiooni. Lisaks on Sokk andnud kaaslastele keskmiselt 6,5 resultatiivset söötu ja see annab talle söötude arvestuses kolmanda koha.

Eesti korvpallurid on näidanud ka täpset kätt ning Kristjan Kangur on seni tabanud kahepunktiviskeid 69,2 protsendilise täpsusega ning on sellega viiendal kohal. Kolmepunktiviskeid 71,4 protsendilise täpsusega tabanud Reinar Hallik on aga nimetatud kategoorias kuus.

Ründelauas on eestlastest kõige osavam olnud Siim-Sander Vene, kes paikneb keskmiselt 3,5 ründelauaga kaheksandal kohal. Resultatiivsemate mängijate edetabelis hoiab Kangur keskmiselt 18,0 punktiga 18. kohta.

Ka vigade tegemise osas mahub tabelisse Kangur, kes on keskmiselt viie vaega mängus selles arvestuses teine.

Kaksikduubleid on seni suutnud valiksarja peale teha vaid aga 14 meest ning nende sekka mahuvad ka Vene ning Janar Talts. Esikohal on selles arvestuses kahe kaksikduubliga homme Eesti vastu väljakule tulev Montenegro koondislane Suad Sehovic.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles