Leho Pent peab EMilt kõrvale jääma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Talts annab Leho Pendile nõu.
Jaan Talts annab Leho Pendile nõu. Foto: Andrus Eesmaa

Mullu Eesti parimaks tõstjaks valitud Leho Pent lõhkas nädalavahetusel peetud Eesti tõstmise meistrivõistlustel väikese üllatuspommi, kui pidi jõuproovilt tühjade kätega lahkuma. 18-aastane Audentese spordikooli õpilane sai nii rebimises kui ka tõukamises nulli.




Paide vastvalminud spordihalli kogunenud ligi poolsada inimest ahhetasid tõstmisvõistluse käigus nii mõnigi kord. Eriti paistis see silma aga Eesti praeguse aja üheks andekamaks tõstjaks peetava Leho Pendi võistluse ajal.



Kas rikkus režiimi?


Kui kehakaalus kuni 94 kg võistelnud Pendil rebimises algraskusel 142 kg viimane katse oli, haaras peast kinni nii tema noorem vend Ain kui ka olümpiavõitjast treener Jaan Talts. Peategelane ise vajus mitmeks minutiks mõttesse.



«Tegelikult oli mul õige algraskus, aga rebisin üle. Jõudu oli piisavalt,» arutles Pent, kes tõukamises ei suutnud kolmel katsel jagu saada 170 kilogrammist. «Tõukamises jäi tulemus puhtalt eksperimenteerimise taha. Proovisin uut tehnikat, aga see ei õigustanud end. Õnneks olen ma veel üsna noor ja võin seda teha.»



Ühtlasi tähendas ebaõnnestunud võistlus Pendile seda, et EMist tuleb suu puhtaks pühkida. «Tahtsin siin teha kogusumma 320 kg. See oli treeneri seatud normatiiv, et EMile pääseda. Kuna võistlus ebaõnnestus, siis jääb sinna minemata. Kahju on,» kahetses Pent.



Vanem vend andekam


Kui treener nägi Albust pärit sportlase võistluse ebaõnnestumises mitmeid režiimirikkumisi, siis Pent ise ei tahtnud sellega nõustuda. Ühtlasi ei soostunud ta kinnitama, kas ja kuidas ta režiimi rikkus.  «Ma ise ei näe, et oleksin teinud vigu. Olin võistluseks valmis. Nädala alguses ei saanud ma kolmel ööl magada, sest kannatasin hambanärvipõletiku käes,» arutles Pent.



Kui Leho Pendi võistlus ei andnud treener Taltsile põhjust rõõmustamiseks, siis natuke kompenseeris kahjutunnet tema teine õpilane Ain Pent, kes kehakaalus kuni 77 kilogrammi tõukas 149 kg ja teenis sellega esikoha.  «Enda võistluse üle on hea meel, aga kahju, et vennal nii läks. Leho on meist andekaim. Seda on kaugelt näha,» sõnas Ain Pent.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles