Alejandro Valverde kukkus ja kaotas liidrisärgi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alejandro Valverde.
Alejandro Valverde. Foto: SCANPIX

Hispaania velotuuri neljanda etapi (Baracaldo - Estacion de Valdezcaray; 160,6 km) võitis austraallane Simon Clarke (Orica), kes edestas paari sekundiga teist jooksikut Tony Martinit (Omega Pharma-Quickstep).

Üldliidriks kerkis hispaanlane Joaquim Rodriguez (Katjuša), kes edestab nüüd ühe sekundiga britt Christopher Froome'i (Sky) ja viie sekundiga Alberto Contadori (Saxo Bank). Üheksa sekundit jäävad liidrist Rabobanki sõitjad Bauke Mollema ja Robert Gesink, vahendab ERR Sport.

Etapi kõige otsustavamad hetked sündisid siis, kui senine üldliider Alejandro Valverde (Movistar) kukkus ja peagrupi eesotsas oli Sky meeskond, kes ei oodanud hispaanlast järele, vaid vedas seltskonna neljaks erinevaks grupiks. Valverde tuli küll lähemale, aga liidritega ta enam kontakti ei saanud. Kokkuvõttes kaotab ta Rodriguezele 36 sekundit ja on üheksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles