Rene Mandri osaleb esimesel Tartu linnamaratonil

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnamaratoni on lubanud läbi joosta ka jalgrattur Rene Mandri. Pildil treenib Mandri Toomemäel.
Tartu linnamaratoni on lubanud läbi joosta ka jalgrattur Rene Mandri. Pildil treenib Mandri Toomemäel. Foto: Tarmo Haud

Profirattur Rene Mandri, kes oli Londoni olümpiamängudel ainukene Eestit esindanud meesrattur, on plaani võtnud osalemise esimesele Tartu Linnamaratonil.

Oma osalust 1. Tartu Linnamaratonil põhjendab Mandri lihtsalt: «Mulle meeldib joosta ja tahan ennast proovile panna milleski muus kui oma igapäevategevuses ning kuna sügisel on Tartu minu koduks, siis lähengi starti just siin.»

Kuigi eelolev täispikk maraton on Mandril esimene, ei ole see olnud tema esimene võimalus säärasest võistlusest osa võtta: «Paar aastat tagasi pidin juba peaaegu minema Nizza maratonile, aga kümme päeva enne starti tekkis jalga kerge põletik ja jäi minemata. Seekord saab viga parandatud ja oma esimesele maratonile starti tuldud.»Mandri soov on joosta 1. Tartu Linnamaratoni distants (42,2 km) alla kolme tunni.

Mandri soovitab kõigil jooksuüritusest osa võtta, kuid annab ka mõned vihjed: «Võistluse tempo peab igaüks valima vastavalt võimetele ja algul ikka jooksma mugavas tempos, et kohe hing paelaga kaelas poleks. Maratoni tuleb nautida!»

1. Tartu Linnamaraton, mis korraldatakse 6. oktoobril koos Tartu Sügisjooksu ning 1. Tartu Tudengimaratoniga, on Eestis unikaalne linnamaraton, kuna distants joostakse ühel ringil ning rada läbib just Tartule omaseid kauneid paiku. Võistluse start ja finiš on Tartu raekoja platsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles